КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ВНУШАВА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ?

По повод един коментар на Калин Манолов днес по повод споровете в някои руски форуми, че трябва да сме благодарни на съветската армия и да пазим от оцветяване паметника й в центъра на София, ще опитам да внеса и аз яснота по темата.
Започвам с цитат от Калин Манолов: 
"По повод боядисания като украинец руски войник от ПСА, вчера под снимката в един руски сайт избухна лют спор колко благодарни трябва да бъдем на СА за освобождението си от фашизма. Тъй като руснаците там няма да го разберат, едно уточнение за не по-добре информираните по темата българи. Според членовете на подписаното на 28 октомври 1944 в Москва Споразумение за примирие между България и СССР, българското правителство поема разходите на Българската армия за участие в Отечествената(?!) война, плаща репарации, възстановява имущество на победилите страни-съюзници, реституира изнесените ценности и материали от СССР, Гърция, Югославия, редовно изплаща парични суми в българска валута и предоставя стоки, средства и услуги, които могат да потрябват на Съюзното (Съветското) главно командване за изпълнение на неговите функции. Като се съберат цифрите по отделните параграфи се получава колосалната сума от 133 280 719 447 лв. разходи по участието на България във войната срещу Хитлеристка Германия. Те са направени за по- малко от 9 месеца - септември 1944 - май 1945. За ориентация по официални данни целият национален доход на страна за 1945 г. възлиза 141,8 млрд. лв., а приходната част на бюджета е 43 млрд. лв. От страна на България във войната участват над 350 000 души. Даваме 8 337 убити, 9 155 безследно изчезнали и 22 958 ранени, т.е., дали сме 40 000 жертви и сме платили три бюджета за съмнителното удоволствие през 1944 СА да ни "освободи". Точка по въпроса."
Тук аз ще допълня следното: 
Руснаците е съвсем нормално да са благодарни на Ленин и Сталин, че са им дали уж привидно спасение от имперското робство на всички техни царе, които са ги държли в крепостно селячество и робство векове наред (с изключения на Царят им освободител, чийто паметник е срещу парламента ни, по неясни за мен причини). Но в България дори по време на Турско бългрите са имали свои имоти, фабрики, занаяти (както моят пра-пра-дядо), децата им са учили в Европа...
След идването на руската армия в България през 1877-ма руските интелектуалци са възмутени от техния цар, че е пратил бедните и гладни руски мужици да освобождават българите, които са ги посрещнали в огромни спретнати къщи с маси, извити от вкусни ястия, вино и ракия.
Което те дори в сънищата си не били виждали......
Но да се върнем към съветската армия и защо няма за какво да сме и благодарни, дори напротив - преди окупацията на страната ни от СА през 1944 г. (у нас тази армия не е водила никакви освободителни битки, а идва и ни окупира без наша съпротива) сме били 3-ти в Европа в редица отрасли.
Изнасяли сме стоки и сме произвеждали с високо качество, ценено в целия континент. Българите са били и сред най-богатите в Европа.
Малкият брой членове на компартията (според данните ок. 2000) - от баба ми знам, че са били лентяи, крали са безогледно и са се възползвали от окупацията на СА, за да отнемат имането на работещите българи.
Дядо ми е бил сред най-богатите в София, по някакви емоционални мъжки въжделения е изхранвал и крил в къщата си няколко засукани партизанки, и въпреки приноса му към "соцделото" му отнемат фабриките и къщите , дори  лежи в Белене.
Все пак "щедро" му оставят една стая в неговата къща (дарена на соцактивист), в която той плащаше наем до края на дните си.
Прадядовците ми - собственици на фабрики, са убити без съд и присъда, защото не искали да чуят за липса на частна собственост и за безумни комунистически идеологии, отнемащи от работещите, за да дадат на мързеливите. Както се случва и в реалното му приложение през изминалите десетилетия. Та държащи ни в този мързел и търтейство и до днес.
Сестрата на тези избити от комунистите мои прадядовци - моята прабаба, до края на дните си през 1991 г. ненавиждаше крадливата, необразована и лишена от ценностна система соцвърхушка, не позволяваше да я наричат "другарко" и си отиде от този свят с надеждата, че и комунистите са си отишли.
Но не би....
Ще направя още едно уточнение, тъй като някои веднага подозират русофилство и русофобство, стигне ли се до обсъждане на тези теми.
Където и да отида по света, особено в Европа, когато имам нужда от помощ, никой друг не се отзовава, гледат като отровени, единствено са ми помагали рускоговорящи - тоест говорящи на диалектен български, независимо от коя бивша република.
Исторически погледнато всеки втори в Украйна, Русия и други близки до нас бивши републики е потомствен българин от времето на Кубрат и преди това.
Не случайно гробовете на Кубрат и Аспарух не са в Дунавска България, а в днешна Украйна.
Не приемам разделението на русофили и русофоби - те са много по-потърпевши от нас от античовешката система на управление, която и до днес подлага на геноцид многомилионното им население.
Тази античовешка система и управляващите я не са от руски или друг европейски етнос. Този етнос, обединен от секстанска идеология, че е Божествен, от векове води геноцид и срещу нас, и срещу всички с нашия корен.
В това число т.нар. славяноговорящи - тоест говорещи на диалектен български, без да има славяни според моите исторически познания.
Но пък има Словени - хора на Словото (БОЛГ+АРИ), дали писменост и култура на над 300-милиона по света. Тоест Българите.
Питайте руснаци, които са наясно с т.нар. антиАРИЙски проект, защо при 6 милиона жертви-евреи и широко обсъждания и до днес в цял свят геноцид срещу тях, жертвите на т.нар. славяноговорящи (говорещи на диалектен български) са около 50 милиона?
И дали само срещу тях е била насочена тази война? И кой е имал интерес от нея?
И кой има интерес да ни внушава благодарност към Съветската армия и до днес? Нали комунизмът уж си отиде?
Или само е отишъл да си смени маската, за да се върне като демократична смяна на системата във вид на още по-извратен комунизъм?


Освен това редно е да знаем повече и за идването на руската армия по земите ни.
1. Руският император праща войниците си тук, не заради любовта си към нас!

2. Да не забравяме, че това случва едва 500 години след като по земите ни нахлуват едни вражески орди, окупират ни и през всички 5 века има няколко идвания на чужди войски тук, за помагат за освобождението ни, но без успех.
3. Да припомним австро-унгарската подкрепа много преди руския император да благоволи да изпрати войска тук, и то съставена и от потомствени българи. Да не говорим за водачите на руската армия, най-смелите и свирепи, които идват тук с бръснати глави и дълги опашки, досущ като двойници Крум и Омуртаг.
4. Да припомним и думите на Левски, който има основание да е против идеята да се освободим с чужда помощ. "Ако ще сменяме султана с император, по-добре да си останем със султана" - казва той. И защо? Защото императорът идва с цел да окупира земите на турската империя и да станат част от неговото владение. През първата година след 1878-ма какво се случва? Точно това, за което ни предупреждава и Левски. От една империя минаваме в ръцете на друга, но не толкова либерална към нас. И не толкова богата. Освен това при пребогат цар, видимо и алчен за златото, което му даваме срещу пращането на войската, руснаците тънат в бедност през всичките тези векове, в които са крепостни селяни.
5. Богатите българи, които с производство на храни и стоки захранват многомилионния пазар на турската империя до този момент, изобщо не ги е еня, че Левски и Ботев искат чиста и свята република. И са наясно, че станем ли част от руската империя, старият и доходоносен пазар ще се затвори и ще заприличат на бедните и гладни мужици, които идват да ни освобождават от турците.
6. И въпреки идването на руските войски, изходът на войната се решава не къде да е, а от нашите Опълченци на Шипка - те са 6 000 души, въоръжени с кой каквото има, срещу 40-хилядна модерно въоръжена (Британия се грижи през цялото време за обучението и въоръжаването на армията им) и обучена войска. Тя е предвождана от обучен от британските генерали водач, той не е с турски произход - Соломон (Сюлейман) паша. Силният български дух побеждава на Шипка и спира минаването на турската армия през прохода.
7. Ако Соломон паша беше победил на Шипка, всички знаем какъв щеше да е изходът от тази война.

Коментари