ЕС ИЛИ НОВИЯТ СЪРП И ЧУК-ЧУК

ДОБРИТЕ НОВИНИ ДНЕС :)

НЕГРАМОТНИТЕ У НАС НА ПОЧИТ В ЕС
Мои познати с фабрики и заводи назначават през последните години работници по Европейски проект. Особено в някои райони, където безработицата е масова, тези проекти наистина дават работа на хората.
На пръв поглед всичко изглежда прекрасно и европейско, но по изискване на тези социални проекти може да бъдат назначени неграмотни хора без средно образование. Иначе не изплащат заплатите им. 
Чудя се, кой българин няма средно образование, за да го наемат по такъв проект :)))) И не е ли дискриминационно това изискване? (Разбира се има начин да бъде надхитрена системата, като се предоставят удостоверения за завършен 8 клас само и така вече е възвожно да бъдат наети на работи българи. Иначе без 8-ми клас всички знаем, че не са българи).
Подобно на друг закон, според който майките могат да получават за 3 деца и помощи над 1000 лв., ако са ги родили преди пълнолетие и не са се омъжили :))))))
Чудо, невиждано, но пък европейско!!!!!


ЗА СКОБИТЕ, ПАЯЦИТЕ И ИЗБОРИТЕ
Разбирам, че някои партии в опозиция разчитат най-вече на бюджетите на няколко града. И на приходите от паяци. Но пред Кемпински всеки ден е сигнално зелено, все едно има митинг на синдиката на паяците.
Една секунда закъснение на смс е равна на скоба и 30 лв. минус :)))
Явно имат шампионат по най-бързо слагане на скоба?


СЪС СИЛАТА НА МИСЪЛТА - КЪМ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ
Казват, че със силата на мисълта може да променяме света... Нека опитаме тогава със силата на нашата мисъл да изнесем цялата политическа сбирщина някъде далеч, на екзотичен остров или в любимия им Варадеро  
И там да си харчат волно "заработените" милиони и никога повече да не се сетят да се върнат...
За тяхно добро мисля, все пак...


ЧУДОТО ПЪРВИ СНЯГ - ВСЕ ЕДНО СМЕ АФРИКАНЦИ, А НЕ БАЛКАНЦИ
Ако не плащахме данъци и такси като за световно, щеше да е логично, че пътят до София от Дупница и особено столичното Околовръстно са непочистени от снега след вчерашните валежи.
За сравнение - Бaнско, Симитли и Благоевград явно се управляват от не толкова крадливи общинари, защото там асфалтът беше идеално чист....
Но след като допускаме да ни управляват крадци, проблемът си е наш!










Коментари