ЗАЩО КАЛОЯН ГРОМИ КРЪСТОНОСЦИТЕ, А ДНЕС СМЕ ПЪРВИ ПО ТАМПЛИЕРИ




Една тъжна статистика днес ме накара да върна малко лентата назад: 
"България е на второ място в света по брой на рицарите тамплиери. У нас те наричат себе си православни тамплиери, като в същото време не пропускат да отбележат, че са „наследници на древната тамплиерска традиция”. Разбира се, излишно е да търсим в миналото и традициите на Православната църква следи, обясняващи произхода и популярността на новотамплиерската мода" - публикацията е  от сайта Култура.бг.
 
В България е повече от странно, не просто парвенющина, думата е неграмотно и сбъркано,  българи да плащат луди пари, за да се правят на тамплиери, архонти и масони.
Правата и Славна вяра на българите, създали и БАТИ+КАНА (Ватикана) - църквата, която бе изкривена от една секта и превърната в машина за пари (а нали точно против това се е обявил Христос, прогонвайки търгашите и лихварите от храма?), та тази вяра на българите в чистата духовност остава непримирима срещу антихристиянската дейност на КАТО+ЛИКа.
Да, името на тази секта си има значение на български - Като лица, тоест лицемерни, имат лица на християни, но дух нямат...
Именно заради това преди много векове, в началото на 13 век, когато великият Цар Калоян спира кръстоносния разрушителен поход срещу Цариград, когато "великите" рицари грабят, палят, изнасилват и рушат в града на Царете, Калоян пленява техния самонадеян Балдуин и го затваря в тъмна дупка, където му е мястото. Тогава папата обявява смъртната присъда на българите.
И така около 200 години след Калоян България - най-голямата сила в Европа по времето на хубавия Йоан, вече я няма. За петте века робство на Балканите (странно как само православните държави са поробени) да сте чули папата да е имал нещо против ислямизирането на православните в Европа? 
Рицарите да са се трогнали от нашествието на мюсюлмани срещу християни? НЕ! 
Защо е било така всеки може да си отговори.....
Както написа един начетен българин в мрежата:
""ЗАЩОТО ГО НЯМА ЦАР КАЛОЯН И ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЯМА ПРАВНОСЛАВНИ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ ВОИНИ!!!"" 
Ако във вените ни тече чистата българска кръв, на тези, които са наричани БОЛГ+АРИ - Божиите хора, то ще знаем защо Калоян отказва да стане КРАЛ и връща короната на папата, за да е ЦЯР за народа, а не крадец=крал. Българският език е свещен и всяко понятие си има смисъл......

На 14 април 1205 г., край Одрин цар Калоян разбива непобедимата латинската войска. На бойното поле българският цар излиза начело на българска армия и 14 000 кумани. Маневрената куманска конница предприема лъжлива атака срещу противниковия лагер. Бързото и на пръв поглед неорганизирано движение на конниците увлича рицарите в преследване. Необмислено и безредно те се отдалечават от своя лагер и попадат в умело поставената им засада от българска войска. Затворени в пълен кръг, те се оказват срещу очакващите ги войските на цар Калоян. Император Балдуин е пленен и отведен в Търново. Малкото рицари, които успяват да избягат от полесражението, бягат към Родосто и Константинопол. 
В историята Калоян Асен (Йоаница) е един от най-обичаните и почитани личности, именно заради гордият му и непокорен нрав. Калоян е цар на България от 1197 до 1207 г., той е най-малкият брат на Асеневци - Асен І и Теодор Петър.
Калоян предприема смела стъпка за официалното признание на независимостта на българската църква, тъй като Константинопол отказва, той се обърнал към Рим. На 15 октомври 1204 г. кардинал Лъв пристига в Търново - миропомазал архиепископ Василий за примас на българската църква, а от името на папа Инокентий III провъзгласил Калоян за крал (Rex Wallahorum et Bulgarorum) и му връчил корона и скиптър. Но, Калоян изпратил "благодарствено писмо" на Инокентий III, като император, а постъпката му издавала авторитет на българския владетел в цяла Европа. През същата година рицарите от четвъртия кръстоносен поход тръгват към Византия. Калоян предложил своята помощ на рицарите, но те я отхвърлили. На 12 април 1204 г. рицарите превземат Константинопол и провъзгласяват създаването на Латинската империя. Неочаквано, византийската аристокрация в Тракия се обърнала за помощ към българския владетел. Ромеите му предложили да го признаят за свой владетел, ако им помогне да изгонят рицарите. Въстанието избухнало в началото на 1205 г. Император Балдуин оглавява похода, но когато стигнал до Одрин на 29 март 1205 г., той видял над крепостните стени да се вее знамето на цар Калоян. Непобедимите западни рицари са напълно разгромени, а в плен падна и самият император, той е слепен и отведен в Търново, където бил затворен в Кулата на Царевец, която останала останала в историята с името "Балдуиновата кула".










 







Коментари

  1. Как така хем "Калоян спира кръстоносния разрушителен поход срещу Цариград," хем "великите" рицари грабят, палят, изнасилват и рушат в града на Царете"? Константинопол вече е превзет от IV кръстоносен поход през 1204. За което ромеите сами са си виновни. Разбира се кръстоносците прекаляват с разграбването на Константинопол, за което са и анатемосани от папата. Както казвате Калоян помага на ромеите, ама преди това искал да помогне на рицарите?!?. Моето лично мнение е, че кръстоносната идея би успяла ако не бе мълчаливото несъгласие на Византия да помага, както със защитата на християнски Йерусалим, така и с по-късните опити да се освободи
    М/у тамплиер и кръстоносец не бива да се слага знак за равенство.М/у съвременен тамплиер и католик също. Въобще днешният Орден не е религиозна, а гражданска организация. Какви са разликите с радост бих Ви обяснил.
    Същите тези кръстоносци в лицето на Ордена на Йоанитите дълги години бранят Родос от турците и така задържат турската инвазия. Може да направите справка колко тамплиери са загинали в битки със сарацинците (вкл. наколко велики магистъра). Друг един кръстоносец загива за да освободи нас българите от турците. Казва се крал Владислав "Варненчек"
    А дали Ватикана, Папата са секта, машина за пари и прочие не бива така леко и категорично да отсъждате. Както казал един един еврейски сектант "не съди за да не бъдеш съден"
    С уважение,
    Валентин Маринов

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар