понеделник, 5 август 2013 г.

ОТКЪСИ ОТ КНИГАТА "УЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ" 2015


Опитът ми от общуването с непознати мъже във фейсбук, които ежедневно ме атакуват с всевъзможни идеи за съвместно бъдеще, показва една доста странна и нездравословна тенденция. 
Тези наследници на Адам (най-често на възраст 25-35 години), заети с куп служебни ангажименти и амбицирани бързо да натрупат пари и материални ценности, с идеята чрез тях да впечатлят идеалната според представите им жена, и идея си нямат какво всъщност ни впечатлява нас, жените. 

На ден получавам десетки почти едноподобни съобщения от амбицирани мачовци, в които основната мисъл е: "Като стана богат, ще те взема за жена".... 

Всъщност богатите мъже в България, мога със сигурност да заявя, ги познавам добре от години. 
Ако това е било най-важното в избора на мъж, сега някой от тях щеше да е плътно до мен. 
Защото и до  днес не спират да ми  се предагат на тепсия...
Но, не би! 
На първо място за нас жените е важно ценностната система на един мъж. Ако в нея парите са на първо място, той няма  никакъв шанс да ни впечатли. Напротив. По-скоро ще стане за смях.

В случай че напористите мачовци вече са натрупали някой лев и покрай това - доза самочувствие, смехът е още по-голям. Тогава амбициите им да покорят идеалната жена  (в 90 % от случаите популярна и успяла, с висок рейтинг сред мъжете) придобиват космически мащаби и параметри. 
Разговорите започват по изтъркания модел: "Ще реша всичките ти проблеми"?!? 
Дали тази жена има проблеми изобщо и още повече дали търси някой да й ги реши - остава загадка...
Смешното е, че тези мъже са свикнали с жени на ниво кухи лейки и интелектът не им позволява да допуснат, че успялата жена е успяла, защото знае как да решава проблемите си. И не само своите. 
А мъж без интелект, макар и с много пари, е най-жалката гледка в живота на всяка жена.
Този тип мъже допускат още една грешка, издаваща липсата на интелект и с това режат последния си клон в дървото на женското търпение - внушават си, че имат виртуална връзка с жената на мечтите им, щом тя е приела приятелството им във фейсбук. И настават драмите... 

В този смисъл ще си позволя да дам един съвет:
Скъпи мъже, виртуалните ви връзки с виртуални жени ще ви донесат много радост.... но само докато сте във виртуалния си свят. 
Попаднете ли в реалността, ще разберете, че истинският живот няма нищо общо с мълчаливата ви клавиатурата, която няма как да ви каже истината в очите. 
За да се погледнете трезво и да видите, че не сте това, на което се правите. 
Вместо да щракате по клавишите, излезте сред хората, бъдете истински. 
За да не ставате смешни.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...