ИЛИ СМЕ НА ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ, ИЛИ ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА НЕЙНИ ПОСЛАНИЦИ

Ако наблюдаваме ситуацията в България от професионален ПР-ъгъл виждаме ниво на политиците и тяхното мислене от преднеолитната ера. 
А поведението на политиците от началото на протестите напомня единствено на онази статуйка с трите маймуни, символизираща трите неадекватни реакции на натоварените с държавното управление -  Не чух, Не видях,  Не разбрах. 
Взривоопасното "преднеолитното" решение за Пеевски, състояло се без изобщо да се отчете публичното мнение за този млад, прекалено богат и влиятелен за годините си и обзаведен с фолкдива медиен бос. Колкото и качества да има този човек според Орешарски, публичната оценка за него винаги не е за подценяване. Със същия ефект биха могли  въздигат за министър на финансите Коко Динев - и той е доказал, че има финансови познания, щом години наред финтира икономическата криза, ефект, който не е постигнал нито един световен експерт, както сами виждаме.
В този смисъл Пеевски показа добри резултати в управлението на медиите, което е изцяло публична дейност, за разлика от непубличната и контраразузнавателна потайна служба в ДАНС. 
Преднеолитните изцепки не само не спряха, но и до днес изумяват с наглостта си целокупния народ, който веднага оцени неандерталското мислене на потилитиците и обърна на хумор и сатира посланията, които отправя към тях по време на протестите. Тук не може да не споменем бруталните назначения на областни ДПС-управители в градове, в които тази партия има най-висок успех на изборите средно по около 200 гласа - като говорим за Пловдив и Благоевград. 
    Във всички нормални страни в такава ситуация влиза в сила Кризисния ПР, който практиката е доказала, че може да се справи и с най-тежките грешки във всяка сфера на обществения живот.
Вече месец протести в страната - Кризисен ПР пак няма. 

Напротив - неадекватните действия на политиците ни допълнително нагнетяват общественото мнение. Последното, което ме шокира чисто професионално, са поръчковите новинки, че варненци ще се самоубиват в подкрепа на Орешарски???  В отговор на решението на Едвин Сугарев за гладна стачка против това управление.
Не следя интимния живот на хора, които не ме интересуват, в случая политиците, но като ПР наблюдавам ценоразписа на ПР-агенцията на премиерската половинка, през която минават милиони годишно. 

В очите на хората, които ползват услугите на ПР-ите това означава, че агенцията е успешна.
Заради случващото вече месец се питам - след като чака второ дете от премиера, би трябвало да й остане време извън семейните задължения да му помогне да реши този все по-задълбочаващ се проблем и да направи адекватна публична реакция спрямо събитията. 

А по действията на БСП се вижда, че който ги съветва в този кризисен момент, всъщност иска да ги прати на бунището на историята....
Всъщност не е ли това подмолната идея на самото управление? Иска ли то да се отърве от властта, защото не може да се справи с нея? 
Или просто ние сме на планетата на маймуните. Или политиците ни са нейни официални посланици?




Коментари