ЛЯТОТО НА НАШЕТО НЕДОВОЛСТВО

Ей, не ни оставят да скучаем....
Очаквах лежерно лято с бурна есен, но явно събитията изпреварват логиката ми.
И все пак особено важно за всички ни бе избор на шеф на ДАНС, защото всичко друго с живота в България вече е уредено. Децата, майките, пенсионерите... 
А и като гледам хората от БСП - и те не знаят какво им се случва. Уж депутати, уредили живота си за 4 години, а виждат както мандатът им сърши още преди да е започнал.
Заради някаква неясна игра.
Човекът, който почти един мандат работи с ГЕРБ, като служител на ЦВ, чиято банка прибра парите на държавата по времето на ББ, монополизира всички големи частни компании, сложи ръка на медиите и цял мандат пази спокойстовиета на властта. А през февруари, внезапно обърнали гръб на ББ, яхнаха вълната на недоволството. 

Същите днес искат държавната сигурност. С ясното съзнание какъв ще е отзвукът сред хората.
Целта била този човек да вкара в панделата предишните и да си отиде. ОК. 

Но това може да свърши всеки друг, никому неизвестен кукльо. 
И никой нямаше да разбере какво става. Значи целта е да има точно такъв отзвук?
Целта е да има нестабилност? Защо?
Преди дни бях на събиране на патриоти, които са работили за армията и разузнаването, днес нямат работа, защото нямаме армия. Тяхното мнение е, че целта е политически и етнически конфликт, партньорите зад Океана не ги устройва недоволство в защита на националните интереси и недоволство против високите сметки, както беше през февруари.
Точно преди седмица мой близък ме попита: Знаеш ли, че Пеевски ще става шеф на ДАНС?, но аз не го приех сериозно. Сега виждам, че не е било майтап. Да не забравяме, че Мултигруп отново е на власт и слага свои хора на възловите позиции. 
Започнаха отново вопли срещу ДПС - също рожба на Мултигруп. Рожба на тези, които сътвориха леви, десни партии и център, за да държат държавния ресурс здраво. И да ни убеждават, че една от най-богатите земи, Раят на земята, е най-бедната държава в ЕС. За да крадат, без да питаме, къде е ресурсът ни.
И нещо много важно, което никой не отчита - тези хора не служат на етноса, на който принадлежат, те служат само на парите. Където има пари, там са и те. Русия, Турция, Гърция, Ирак, Франция (примерът със затворените блокове на Козлодуй), Щатите - само да има кеш... 

Така са създадени още в зародиш - затова в България никой не работи за националните интереси.
Затова преди дни написах в моя блог - Върнете ни България!
Затова преди седмици, когато беше премиерата на книгата ми в Монако, хората там ме питаха: Как е възможно бедна на ресурси държава като Монако да пази националните си интереси и да поддържа висок стандарт на жителите си, а богата на ресурси България да е сочена за най-бедната в Европа?
Отговорът е ясен.

И нещо, което за мен няма логика -
Фейсбук отново обедини всички българи срещу човек, който години наред продава вестници с най-висок тираж. 
Тези, които недоволстват от новата му стара работа, купуват неговите медийни продукти и подхранват финансовата му стабилност. 
Логика по принцип няма. Маските падат. За да видим истинските им лица и намерения.




Коментари