ВЪРНЕТЕ НИ БЪЛГАРИЯ!


Както сме чели в книгите - нищо не е случайно. 
Готвят ли Пловдив за административен град на новата република, която ще цепят от нас? 
Крайно време е гражданските сдружения да започнат да оказват натиск към новото правителство с цел да върнат българския език, българската църква, българската култура в градовете и селата в югоизточна България.
Предлагам също да се потърси възможност в мюсюлманските джамии в страната да проповядват вече българи от Волжка България, за да върнат българщината сред българите-мюсюлмани. А не редикални ислямисти, които играят своята роля в намаляване на процента на самоопределящите се като българи.
Иначе до няколко месеца сме загубили тази част от България.

Сигналите са повече от ясни - започва офанзива в общините, където най-малко са гласували за ДПС. Това са региони, където по традиция няма изградена мрежа на протурските интереси. 

Цитат от сайта Едно към едно: 
"След като научи, че новият областен управител ще е от ДПС, цял Пловдив настръхна!
Какво доживяхте, пловдивчани? Говори се, че вместо с густо майна, Филибето, в Пловдив вече се поздравявали с:„Густо майна, Фереджето!”. Информацията по всички медии „ДПС надцака БСП за областен управител на Пловдив” разпали духовете като по време на Априлското въстание! Тук за ДПС са гласували само 21 хиляди – и то не само за Пловдив град, но и за Пловдив област. В Пловдив областен управител ще има партия, за която в града са гласували всичко на всичко 200  /двеста/ човека". 
В сайта Свободен народ четем: "От партията на Ахмед Доган напомниха, че могат да отстъпят за места, където движението е силно, като Кърджали и Хасково например, но имат претенции към области, където те нямат депутати. Движението настоява за губернаторски пост на Пловдив-област и Бургас"...
Според Вежди Рашидов, колкото и да е оспорван като политик през последните години, ислямските фондове не спят, защото не може да си обясни как в България няма пари за строеж на църкви, но има пари да се строят джамии. 
Съвсем ясен пример за това е и замразената от години нова църква в Южния парк, за която все не достигат средства и спонсори.
Неотдавна и в. Нова Македония алармира за масовото строене на джамии в съседната ни страна, в противовес на парите, които се отделят за църкви. 
През последните седмици, дни след изборите, се наблюдава особена агресия на югоизточните интереси, които не само, че искат да строят нови джамии, а и опитват да сложат ръка върху културни и други български центрове. Такъв е случаят във Враца. Ето и цитат от сайта Трибали.инфо: "Над 6 150 врачани са изразили несъгласието си с превръщането на сградата на природозащитен център „Натура“ в действащ мюсюлмански храм, съобщи лидерът на воеводите Красимир Богданов. На пресконференция, организирана от областния комитет на ВМРО във Враца беше обявено, че във врачанския окръжен съд е заведено дело от Главното мюфтийство. Искът е към държавата и е за възвръщане на бившата „Ески джамия“ на мюсюлманското вероизповедание. Поради тази причина воеводите започнаха подписка. Тя ще продължи до насрочване дата на заседание по делото. След приключването й, подписката ще бъде предоставена на областна администрация и Районния съд. При липсата на адекватна реакция от институциите от ВМРО ще предприемат протестни действия".
Сканадлен е и случаят в Кърджали отново дни след изборите. В сайта Десант.нет четем: "Грандиозен скандал е напът да взриви мира между християните и мюсюлманите в Кърджали, ако българският съд се огъне пред Главно мюфтийство и го остави да сложи ръка върху сградата на Регионалния исторически музей в родопския град."
Точно преди година имаше подобен съдебен скандал в Стара Загора: "Окръжният съд в Стара Загора отряза претенциите на Районното мюфтийство в Хасково към собствеността на Ески джамия в Стара Загора. Сградата на някогашния храм вече е превърната в Музей на религиите, но мюсюлманите искат да си върнат молитвения дом. От мюфтийството заведоха дело въз основа на документ от 1911 г., който доказвал собствеността над имота и сградата. В джамията обаче м.г. бяха инвестирани 2,4 млн. лв. европейски пари за ремонт и обособяване на експозиция от разкопаните в основите тракийски некропол и раннохристиянска църква." , писа в. Труд. 
През април т.г. Мюфтийството хоиска да сложи ръка и върху музея в Дупница: "Документ с решение на Народната събрание от 1924 г., който е съхраняван в Историческия музей в Дупница показва нагледно, че Джамията в града е построена върху манастира "Св.Георги", като оборва претенциите на Главното мюфтийство за собствеността върху Джамията. Документът вече е внесен в Окръжен съд-Кюстендил, където бе образувано дело по иск на Мюфтийството за връщане на собствеността".
Ето и една по-пълна картина на агресията, с която Мюфтийството ламти за имоти в България, които в повечето случаи са заграбени от нас и са  построени върху християнски храмове: "От началото на годината се наблюдава тенденция от страна на главно мюфтийство на Република България към връщане на имоти, които преди Освобождението са били част от фонда на мюфтийството. Необичайното в битката за имоти е това, че в голяма част от случаите става дума за руини, ремонтирани и реконструирани, и обявени за паметници на културата. Всичко това се случва в градове, в които няма активна мюсюлманска общност. Но въпреки това мюфтийството  още миналата година обяви, че ще подаде съдебни искове, за да придобие имотите обратно и да ги задейства. Към днешна дата исковете са над 80", посочва сайтът Лента.ком. Информацията е доста обезпокоителна по данни, посочени в този сайт и ни кара да си задаваме доста скандални въпроси: "Ръководителите на мюсюлманското вероизповедание у нас очевидно са подели кампания за възстановяване на имоти дори и в населени места, където мюсюлманско население почти няма. Необяснима е офанзивата им в Кюстендилска област, където мюсюлмани не живеят или в райони като Гоце Делчев, където всяко село си има собствена действаща джамия".
 По повод думите на главния мюфтия  Мустафа Хаджи, който преди година при посещение в Шумен не на шега обяви, че битката за териториите предстои и заяви, че това, с което разполага мюсюлманското вероизповедание, е една много малка част от това, което е притежавало в миналото, мога да кажа само едно - ако започнем да си искаме имотите, ние, българите, трябва да си върнем Балканите. Това историческата база данни може да го потвърди. 
Ето и още от исканията на мюфтията: "Като пример за имоти, които ще бъдат потърсени чрез съда, той посочи картинната галерия в Пловдив ( според него това е имот на мюфтийството, за който те притежават нотариален акт. Сградата е била отнета в полза на държавата през 70-те години на миналия век, като до тогава е била ползвана от мюсюлмани) и джамията "Махмуд паша" вСофия - най-големият имот в столицата, за който мюсюлманите претендират. Днес в нея се помещава Националният археологически институт и музей.". 
Какво ще стане, когато тези искания бъдат удовлетворени от управниците ни, за които знаем, че националните интереси не струват нищо? 
Дори не искам да прогнозирам.
Време е да ни върнат България! Сега!






 
 "









Коментари