ВЕЛИКДЕН И БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА


Дни преди Великден да си припомним защо сме българи и каква е връзката ни с Христос. 
Религиозни или не, вярващи или не - осъзнаем ли тази връзка, ще видим смисъл за това, което сме. 
 Все повече възникват въпроси - преди 2 хилядолетия ли е живял Христос или преди хиляда години? Има ли връзка походът на кръстоносците срещу Византия по времето на Калоян с разпъването на Христос? Защото развитието на света става много по-бързо след Христос, а в историята има 1000 години мрак и изведнъж висока скорост? Интересни теми. 
Но пък българите като дух винаги са били най-близо до християнството - не признават робството, жените са равни на мъжете, даряват знанията си на всички народи - нещо, което липсва и до днес на тези, които не са българи.
Българите имат духовно учение, което дава на днешната цивилизация основата на човещината. Много често се самообвиняваме, че сме прекалено търпеливи и изчакваме, но това означава, че идването на БОЛГ-арийската раса на този свят носи със себе си посланията от Новия завет.
 "Като ударят едната буза, дай другата", а не "Око за око, зъб за зъб" - от Стария завет, по чиито правила светът и до днес живее. Ако осъзнаем един ден, че българите живеем според новата матрица, която проповядва сред привържениците на Стария завет и Христос, ще заживеем и по-добре. Българите правят същото на два контитента през последните поне 8 хиляди години. И когато ни казват, че имаме мисия - тя е да променим страта система, да заживеем в новата, човешката, а не да ни водят за носа тези, които нямат сили да се променят и да заживеят с любов и човещина. 

Коментари