ИЗБОРИ 2013 - БЪЛГАРИТЕ ИЛИ ПРОДАЖНИТЕ ПАРТИИ?

През последните дни много приятели ме питат - за кого да гласуваме, изобщо дали да гласуваме и ако не гласуваме, дали нашите гласове ще бъдат разпределени между народните продажници?
На нашите събирания с тракийско червено вино при Станимир стигнахме до най-важния за момента извод - тези, които искат реална смяна на системата, по-будните българи, няма да гласуват, защото разписвайки се в изборния пункт, нашият глас вече отива не там, където искаме. За жалост. 
Но след като няма наш подпис, няма как да отчетат нашия глас като бройка за този, който са решили да броят. 
Това е логиката. Ако 50 % или повече не гласуват - българите печелят изборите, продажните партии - губят и нямат право да ни управляват. 
Тези от нас, които са против системата, ще имат основание да изискват от избраните народни "слуги" много повече, тъй като са реално мнозинство и са с повече гласове от тях. 
И с това ще покажем, че тая вече няма да я бъде!
До февруари т.г. и аз съветвах да се гласува за партии, които поне видимо са извън системата. Но сега ситуацията е съвсем нова - вече има разлика като гласуваме и като не гласуваме - във втория случай не могат да пренасочват гласовете ни. 
А и точно сега е настъпило време разделно - на тези избори ни се дава за първи път шанс организирано да покажем, че сме против системата и негласуването вече да е глас против системата. 
Преди това не можеше да се отчете по този начин. 
Всеки наш подпис им дава възможност да отчитат пред Европа висок процент активност, а как ще ни насочат гласа - никой не знае. Няма вече гаранция, че като гласуваме за малка партия, гласът ни няма да отиде при големите. А като нямат нашия подпис, нищо не могат да преброят. Постигнем ли под 50 процента активност, значи хората са спечелили изборите, а не партиите. 
Днес вече ние решаваме. 

И едно кратко допълнение:
Към всички многоуважаеми политици в България - искам да провокирам мисловната ви дейност и да попитам: След като активисти от различни партии говорят зад гърба ми, че десният или левият фланг, или ценътрът ми плаща, за да критикувам десния, левия или централния диапазон, къде е логиката? 
След като ви слагам всички в кюпа на партийния монопол и в продажността ви?!? 
Написала съм цяла книга, четете и ще разберете, че не всичко е пари. Има хора, вероятно вие не сте срещали такива, които не се продават. Защото много, ама много уважават себе си....
И тъй като съм против политиката, докато тя ни разделя на зелени, червени, бенбени и всякакви олигофрени, ще цитирам художника Моно Петра, велик българин и верен последовател на моята патриотична мисъл (без редакция):
"Велика Болгария Има най хубавата министър прецедателка в цялата вселена" :)))

Коментари