ЗАЩО БРИТАНЦИТЕ ХУЛЯТ БЪЛГАРИЯ? КОМПЛЕКСИ ОТ ПРОИЗХОДА ИМ

Ако сравним нашия герб и този на британците, ще видим, че не само са запазили името на бритите българи, но и символите на този народ, който е стъпил преди хилядолетия на острова. Това никак не е случайно. Първите цивилизатори на островите са нашите предци от Балканите, налечени траки, които бягат от робството на Римската империя и наричат с племенното си име земите, до които достигат. Епохите са векове преди новата ера.
Днес - племената, които навлизат от север в Европа и окупират с диващина и липса на цивилизация Британските острови, но не променящи името им, тъй като няма с какво да го заменят, същите тези диваци си позволяват да хулят древен народ като Българския. И ние по традиция приемаме това за нормално! Но....




Голите и пияни западноевропейки, които снимах в Слънчев бряг, пред хотел Кубан, където малки и големи се събраха, за да гледат "цивилизованото" им изстъпление.

Освен нашите съседи, крадци на българската история са и някои европейски държави. Техните националисти не случайно са толкова агресивни към България. Комплекс от произхода им.
Днешното бяло европейско население е съставено от древния български народ, който векове преди Христа, бягайки от робството на Римската империя, стига чак до британските острови, за което свидетелстват и генните проучвания.
Едва 1000 години по-късно от север се спускат към Европа дивите северни племена, живели в пещери хилядолетия наред. За около 15 века в Европа северните племена, различаващи се по ръст и светлина на кожата от нашите предци, частично са се интегрирали. Но дойдат ли на нашето море, където мерките за дивашко поведение не са заложени в системата, поради липса на такива диваци, те показват липса на интеграция. И може в центъра на курортите ни посред бял ден да видим пияни руси едри жени, съблечени до кръста с чаша бира в ръка. Тази снимка направих в Слънчев бряг и ясно се вижда еволюцията на някои европейски народи.
Предци на северните племена може да открием не само в Западна Европа, но и в Руските републики, в които бялото население също е съставено от български потомци и диви северни племена.
Заради водещата статия в моя блог - "Истинското лице на европейците лъсва в Слънчев бряг" ми се наложи да вляза в доста дълъг спор с хора, които не виждат по-далеч от вратата на капана за мишки, в който доброволно живуркат.
Българите нямали пари, казват тези свръхинтелекти, за да пътуват в чужбина, да се напиват до припадък и да се събличат голи в центъра на курортите (не на плажа), както правят у нас западноевропейците???
Пътувам в цяла Европа и това, което виждам на Запад не е цивилизованост, а страх от глоби и закони, което ги кара да се правят на хора. В първия ден, в който стъпят на свободна от железни рамки земя, те са това, което винаги са били - диви, маймуноподобни, без морал, без мисъл. Снимките ми не са нито от плажа, нито от заведение, нито от парти - това е центърът на курорта, пред Кубан, и никой не подозираше, че три жени, които се разхождат с бира в ръка, така са се нальокали, че ще започнат да се събличат и да се държат по доста малоумен начин. Добър шанс за ромите ни, които само това чакаха.
Не е важно дали в една държава има закони и те са толкова пригодени за маймуни, както дресировката на животни с шокови удари. Нали сме хора, а не сме маймуни, за да ни дресират с глоби и наказания, вместо да осъзнаваме какво е човешко да правим, по законите на древните българи, чиито морални норми по нищо не се различават от учението на Христос? Ако беше чел малко повече, нямаше да се налага да пиша всичко това.
Ако другите хора бяха като нас, нямаше да се налага идването на учител като Христос, който да учи маймуноподобните да не правят това, което не искат на тях да им правят другите, да не допускат заробване на другите, да са равни мъже и жени.
Тези хора обаче и 2000 години след Христос не се научиха да живеят по човешките закони, затова им прилагат дресировъчни. Какъв смисъл има да дресираш човек с железен закон, като в мига, в който този човек смени държавата със свободна от железните рамки матрица, той пак си е див и получовек? Научил ли се е да живее човешки по тези закони? Не! Пак е толкова близо до маймуните, както при идването си на европейска земя през 5-6 век (по това време викингите нахлуват от север в Европа и разгонват цивилизованото население, пръснато из целия континент след бягство от имперско робство - римско и след това визайнтийско на Балкните).
Попитайте някой нормален човек в Западна Европа с 3 хиляди евро заплата защо не може дори веднъж на месец да отиде на ресторант с жена си. Това свобода ли е? Попитайте го като дойде в България и заведенията ни са пълни с хора от понеделник до неделя, клубовете работят до 10 сутринта с българи, които от вечерта са седнали на масите, това дали е свобода? Той ще отговори - това не е възможно! Попитайте го дали като в нашите села е толкова зле, защо и при тях в градовете е зле и защо им се иска да живеят като нас, в нашите градове? Попитайте го защо българите като пътуват на Запад си позволяват да сядат всеки ден в техните ресторанти, а той не може да си го позволи? Това свобода ли е?
В Испания всеки ден се запалват хора, изгонени от банките на улиците. Държавата е във фалит. В Италия хората, които до вчера бяха сочени за милионери, днес предлагат колите си на стойност 100 000 евро на мои приятели за по 20 хиляди евро, само за да могат да изкарат до края на месеца. Като искаме да сме част от западналия свят на Западна Европа това ни чака и нас. Като сме си продали енергетиката на чехи, австрийци и немци, това ни чака и нас. Ние сме си виновни. В страните в западна Европа хората се палят много повече и наистина нямат изход. Тук хората имат поне собствени жилища и това ги прави независими, което в Европа го няма като вариант. И като останеш без работа, оставаш и без дом. И нямаш баба да ти праща от село храната, която произвежда.
И още един цитат, който потвърждава думите ми, че на запад никак не живеят добре.
"Нека се вгледаме по-внимателно във Великобритания, страна, в която днес има 3,6 милиона деца, живеещи в бедност. Това са 27% от нашите деца или над едно на всеки четири.Какво да кажем за българската политическа корупция, различна, разбира се, от тази на собствения ви избран евродепутат, който излъга своя електорат и по-късно промени партийната си принадлежност." Това пише в своето отворено писмо до британския малоумен депутат Фараж Джонатан Тейлър, британски музикант, който от 2006 г. живее в село Крушево, област Габрово.
И допълнение към този цитат, тъй като само ние тук не знаем, че британците масово емигрират от страната си, част от тях и тук: "Напуснах Великобритания и нямам никакво намерение да се върна някога. Не бих заменил новия си живот тук, в България, за нищо, което Великобритания би могла да ми предложи. Тя няма какво да предложи. Единствените работни места, които мнозинството имигранти от ЕС заемат, са най-лошите и най-ниско платените, работни места, които самите британци никога не биха заели. Същите работни места, които вие и вашите дясноцентристки приятели обичат да твърдят, че не съществуват, но сега някак внезапно “чужденците” ги намират и крадат. Великобритания е велика страна благодарение на приноса на нашите етнически малцинства и чуждестранна работна сила. Откакто България се присъедини към ЕС през 2007 г., над 30 000 британци са купили имот в страната. Съжалявам, че ви противореча, но в действителност ние напускаме Великобритания, а пък аз напуснах заради хора като вас. България е удивителна страна, тя е изпълнена с най-гостоприемните и красиви хора, които някога съм срещал, и вие със сигурност не знаете нищо за това. Ние, “западняците”, по време на Студената война подкопавахме България и други социалистически страни при всяка възможност и сега, когато стената падна, би било справедливо (като една от т. нар. “най-богати страни” в света) да помогнем на нейния народ да изгради по-светло бъдеще".

След тези думи на британския музикант, няма какво да добавя. Освен че британците имат комплекс към българите и една от причините е, че брити на старобългарски се превежда бръснати, а Англия в превод е Онгъл, тоест лагер от времето на аспаруховите българи.

Аргументите на специалистите:

"Бритите са скитско, кимерийско племе, родствено до древните българи. При разселването си на запад, една част от тях колонизира Големия остров. Това са днешните уелсци, които продължават да наричат себе си "кимри". Името Кеймбридж има такава етимология. Имат скитски заемки в езика си. Например такива, звързани с конете и каруците. "Седло" е една от тях."

Преди около сто години, когато българите започват да търсят скритата си древна история, историкът и журналист Стоян Шенгов пише в том I на неговата Българска история, озаглавена "Болг - Кубрат" - 1923 г.:

"Понеже нам се падна трудната задача да прозрем през тия мъгли, вземамае за свои помощници Етимологията, периплуса и топонимията.

Никифор казва, че българите на своя език наричали мястото, на което първоначално били населени, Агъл, Англ, Онгл. Григорий Турский в V век ни казва, че част от Брити-те се казвали Англи и ги сравнява с Ангели. Маколей казва, че самите Англи изваждали своето име от Ongli, място ъгловато, в което били населени някога. Съществува цяла литература за етимологията на думата Брити, която вадят от Берит - обрезан и от Брит - бръснат. Исперих водил покрай другите народи в Ongi`а и някакво си племе"бритими головами", както го намираме в царственика на българските царе.".

Както знаем, бритите са населили Велика Британия векове преди Христа, а дивите викинги ги разгонват от острова през 5-6 век. Вероятно като наследник на тези диваци, Фараж все още усеща дивия повик на кръвта си и по стара традиция скача на древния народ, създал държавата, която диваците са превзели.

В днешно време проф. Иво Кремески доказа, че гените на нашите балкански предци стигат до британските острови, което доказва и горните теории.

Затова да не се чудим, че такива умници като Фараж заливят с помия единствената страна в ЕВропа, която не е сменяла името от създаването си.













Коментари

  1. Zna4i iska6 da ni kaje6 4e nie sme po dobre ot Angli4anite za6toto jiveem v durjava na anarhiqta i bezzakonieto???? Ili 4e e po dobre da imame bezrabotni koito po cql den pulnqt kafetata i restorantite???? I se zamislete kakvo ozna4ava nivo na bednost v durjava s po visok standart na jivot i 6te osuznaete 4e bulgarskite deca sa nai bednite.....Kazvate 4e vseki ima sobstveno jili6te?!? Jili6tata koito ne sa remontirani ot 40-50 godini..v koito jiveqt nai-malko tri pokoleniq v apartament s dve stai?!Tova li e na6ata gordost i s tezi ne6ta li 6te se yspokoqvame.....tova e tolkova jalko!Durjavata si e tqxna i 6te pyskat koito si re6at tova e.Ne mislq 4e slovoizliqniqta kak celiq 4ove6ki rod e zapo4nal s nas 6te promeni re6enieto i mnenieto im za nas.

    ОтговорИзтриване
  2. katya mircheva ТОВА, КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА Е В ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ. ЗАЩО СМЕ С НАЙ-НИСЪК СТАНДАРТ В ЕВРОПА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ТОВА, ЧЕ СМЕ С НАЙ-ДРЕВЕН ПРОИЗХОД И НОСИТЕЛИТЕ НА ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. И СЪМ ГО ОБЯСНИЛА ПОДРОБНО В ДРУГИТЕ МИ СТАТИИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да много правилни изводи и сам стигнах до тях, те изпитват комплески, огромни , когато видят млад и здрав мъж който е образован при това се чустват дискомфортно, на чисто инстинктивно ниво са им реакциите, същото е с жените, но те получавт помощ от силния пол в великобритания пак поради инстинктивно влечение

      Изтриване
  3. katya mircheva - Духът, Културата и Душевността говорят за същността на един народ. Българските деца всъщност са от най-богатите! Тъкмо защото носят онуй, чисто вътрешното с един даровит, уникален заряд. И ако вие не го съзирате това в тях, моля, поне не им го отнемайте; Като направим ремонт на вътрешния дом, тогава вече може да си говорим почовешкиму.
    Дотогава, ако желаете малко по-обективно да коментирате българската реалност, първо използвайте мелодиката на българската реч.

    ОтговорИзтриване
  4. Strahotna i mnogo pravilna statiq!!!!
    Az jiveq ot godini v UK i samo moga da kaja 4e Angli4anite sa necivilizovani nisko hugieni4ni mnogo studeno sarde4ni jivotni ,za koeto si pla6tat,sled 200 godini darjavata im 6tese prevarne v 4erna strana palna s 4ernokoji i 6tese izgubqt kato naciq nalko 4e nqma dasam jiv dago vidq!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. НВ Елизабет е кръвна наследничка на първия владетел на Шотландия - Болг !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А АЗ СИ МИСЛЕХ ,(САМО ПЛАХО ЕДВА-ЕДВА СИ ГО ПОМИСЛЯМ) ЧЕ Е ЕВРЕЙСКА ПОТОМКА!! И ПАК ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - САМО ПЛАХИЧКО СИ ГО ПОМИСЛЯМ ;)

      Изтриване
  6. Здравейте!искам да кажа,че древните англи дали името на днешните англичани не са въобще британци,а германски народи живеещи на полуостров Ютланд днешна Дания и Германия.Преселили са се от трети до пети век изцяло на острова,заедно със саксите и други германски народи.Езикът им е основата на съвременния английски.Така че Англия и Онгъл навярно нямат нищо общо.

    ОтговорИзтриване
  7. Patricia Kirilova, БРАВО! Уникална статия, прекрасен набор на думи това което ми направи най - голямо впечатление е че на моменти се усеща и разговорна реч сякаш сме няколко човека в някое кафе и споделяме неща от живота ни още веднъж БРАВО! Продължавайте напред и на горе поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар