събота, 2 март 2013 г.

НЕ КАЛИНКИТЕ И СРС-ТАТА, А ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ПООЩРИМ С БЮДЖЕТАКъм обществения съвет, който отново ще се събира след броени дни, имам едно важно предложение, тема, за която пиша от януари 2011 - когато започна странното вдигане в още по-странни сфери на бюджета, който даваме всички ние на държавата и още по-странно орязване на бюджетни средства в насоките, които са важни за всеки от нас - култура, образование и социална политика. 

Защото: 
От десетилетия България се слави по света 
- не с кадърните си и непродажни политици, 
- не с "грамотните" си героини като Румяна Желева и Калина Илиева, 
- нито със СРС-тата на управляващите и техните спонсори, 
- нито със земеделските страници във фейсбук на стойност над 50 хиляди лева (за което пък съвсем резонно може да си искаме първенство в Рекордите на Гинес).

Най-големите ни световни постижения са в спорта - и преди, и сега. 
Най-хубавата ни слава по света са прекрасните българки - майки, дъщери, баби. И работливи, и умни, и грижовни - за разлика от студените и намръщени тетки по света. 
И вместо данъците ни да изтичат за щедри заплати на Калинки, Малинки и всякакви други славни "герои" и "героини", бихме искали да се ползват за нещо по-стойностно и значимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...