А ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПАРТИЙНИЯ МОНОПОЛ?


Протестите срещу монополите пропускат най-опасния монопол за българите - партийният. 
Създаден е в кабинетите на ДС, където се пръкнаха и всички проблеми, довели до геноцид срещу българите. 
Бащите на прехода за малко да изпуснат нещата с нароените десни партии, наречени сини, в които като лица застанаха все достойни българи-дисиденти. И хората им повярваха. 
До идването на един заклет комунист, дете на партията, който яхна големите протести през 97-ма и подмени синята идея. 
И така станахме свидетели на убийствена политическа продажност, която не знае що е народ, родина и национален интерес. Но добре знае що е икономически интерес с жестоката цена на живота и здравето на 7 милиона българи. 

В България мафията и държавата са едно и също нещо, каза скоро в интервю писателят Илия Троянов. Определени хора превърнаха България в примитивна плутокрация и отнеха на народа всичко, включително надеждите му, допълва той. В интервю за Дойчланд радио, цитирано от "Дойче веле" Троянов обяснява, че сегашните несгоди на България се дължат до голяма степен на непрочетената докрай истина за близкото комунистическо минало. Именно заради този несъстоял се прочит на миналото властта днес е концентрирана в ръцете на хора от бившия комунистически елит, от който произлизат съвременните олигарси и мафиотските структури....

С присъщата си изобретателност, характерна за тайните общества по света, и нашето тайно общество създаде "многопартийна" система, за да има "избор" за всеки. 
Първият признак, по който ясно виждаме, че след 23-години крадене и явно сливане на политика и мафия, наказан няма - ни отваря очите за тайното братство, подобно на мафиотско-политическа секта. Принципно в този вид общества брат на брата око не вади.... Каквото и да се случи. 
Има ли поне един осъден министър, депутат, политик - за явни кражби и  престъпления срещу националните интереси, като такива виждаме и днес, че има в изобилие? Има ли престъпност при подписването на договорите за енергетика от правителството на Костов до днес? 
Има. Виновни има ли? Не. 
 Това е ситуация, която може да се случи само, ако някаква силна връзка свързва правителствата, управлявали престъпно (това го видяхме всички) България до днес.  

Много пъти в мрежите повтаряме, защо се опитват се да ни премахнат от 600 години (поне). Опитаха с турски кланета, вкараха ни в губещата фашистка коалиция, а след това в обречената соцсистема. 
Не успяха. 
След 89-та опитват с развратени от пари политици, които са готови и майките си да продадат. За да се стигне до днес.
Многознайковците не спират да повтарят - за какво ни е Велико народно събрание, тези в парламента и те са хора като нас? Тези в парламента са там, не за да работят за националните ни интереси. Поне не виждаме много такива. Но знаем за случаите, в които плащаха на партиите по 500 хиляди лева, за да влязат в играта и да избият тези пари многократно вече като депутати. И успяха. Някои.
Депутатството бе превърнато в бизнес. Мръсен при това. Както и цялата политика.
Това ли са хората като нас, които трябва да са в парламента?


Но, да си припомняме и близкото и далечно минало, за да правим адекватни заключения. 
Развратът сред политиците ни - от вчера ли е или си има дълга история?
В дните, в които всеки компетент в мрежите се надпреварва да обсъжда с имена кой какъв е и защо е такъв, ми се иска да получа само един отговор: 
 Преди 100 години по времето на Буров за днешните наши супер герои дори не е имало идея, че е възможно да се пръкнат, но защо пак е било същото??? 
Клонингът ние ли сме го създали, много преди топлата вода??? 
„Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка - а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест - който е ухапан веднаж от нея - умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт - срам и позор, но е така."
Атанас Буров


И все пак ако се постигне основната цел на протестите за съд на енергийната мафия сме изправени пред няколко сериозни постановки: 
- това е основен метод за източване на милиарди на всички партии от Костов до днес
- следователно главните играчи в тези партии трябва да са в съда 
- това означава, че партиите остават само с неефективен пълнеж 
- което води до липса на партии (това също е цел на протестите)
води и до липса на интерес от досегашните играчи към държавното управление
- от това следва, че ако изборите са април, трябва да са готови кандидатурите от гражданските и инициативни комитети на протестите - все пак не е лесно да се извадят 400 имена за ВНС
- ако зад тези граждански организации стоят пак хората на ДС - те нямат далавера да печелят избори, без крадене от енергетиката ни...
Въобще положението е ... няма такова положение


И за финал:
ГОЛЯМОТО ЗАТИШИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ И СТРАХЪТ ИМ ДА СЕ РАЗХОДЯТ СРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО - СВЪРЗВА ГИ ПРЕСТЪПНИЯТ МОНОПОЛ НА ВСИЧКИ НИВА В ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА. 
ТАЙНАТА ИМ НАДЕЖДА Е ДА СЕ РАЗМИНАТ С ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ.
ДОКАТО Е ГРУПОВА, НЯМА ДА ИМАТ ПРОБЛЕМИ. 


Някои забавни цитати от форумите, които няма как да не споделя:

ЦАР САМУИЛ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ КАТО ВИДЯ БЪЛГАРИТЕ ОСЛЕПЕНИ,
БОЙКО ПРЕД ИНФАРКТ КАТО РАЗБРА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СЛЕПИ...


Защо обичам Царя
(от един бизнесмен)

Управлението на Иван Костов беше кофти. Хората му идваха при мен за да си вземат своите 40 на сто от оборота. Обиден съм защото, се мръщеха. Криви бяха, невъзпитани - някак си. И не вършеха много работа... И не сядаха да изпият дори едно кафе с мен.
При Царя идваха, вземаха си своите 40 процента. Не вършеха работа, но и не пречеха. Но бяха усмихнати и пиехме кафе.
При Тройната Коалиция, хората от ДПС вдигнаха мизата на 50 процента, но вършеха работа. Пиехме кафе, но турско.
При Бойко Борисов вече се усмихнах - естествен спазъм, преди да изтръпнеш. И те вземаха, но целия бизнес.
Затова си обичам Царя.





Коментари