КОЛКО МИЛИАРДА СТОЯТ ЗАД ЛАМТЕНЕТО ЗА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ?


Много искам някой партиен активист от четата на Бойко, Костов, Станишев, Кунева и всички останали лидери, които правят невиждани фокуси, за да кльопнат властта, да ме убеди, че техните многогодишни вербални и други "....ални" битки са с цел решаване проблемите на българите, за да живеем по-добре! 
Аз мога да им предложа едно просто решаване на тези проблеми. 
Обяснявам го като журналист с прости думи въз основа на това, което се вижда с просто око:


1. Накрадоха се достатъчно (по груби сметки на специалисти минимум 10 милиарда евро на мандат) - да намалят (не е интелигентно да твърдим, че ще го спрат) краденето докато са на власт, за да има за пенсии, заплати, болни деца и възрастни, самотни майки;

2. От това, което виждаме с просто око, България има голям ресурс (това обяснява и ламтенето за власт) - имаме собствена АЕЦ, която и със спрени 4 блока след огромен френски рушвет (прибран от НДСВ) пак произвежда за нас и за износ. Втори по добив на злато, имаме огромни залежи и от други благородни метали и суровини. Плодородна земя. Трети в Европа по минерални извори и т.н. Въпросът е - един град хора сме, не сме в Китай, не сме в пустиня, има за всички, но защо сме най-бедни?

3. Контрабандата с цигари, алкохол, дрога и т.н., с политически контрол, въведен от Костов, също е основна цел на всеки, който лапне кокала - приходите са милиарди на година. Да не говорим за мащабния износ на артефакти - по думи на проф. Сачев също милиарди на година. В тази тиня са забъркани всички големи партии. И това ще излезне на светло, но последствията - не ми се мисли...

4. Всяка приватизация в България е съпроводена от лобита на големи европейски и щатски компании. Надцакват се, кой повече ще даде под масата, за да направи поредния монопол и да задълбочи икономическия геноцид срещу българите. Това ни демонстрираха и ЕРП-тата. Налага да видим що за тайни договори са подписали зад гърба ни и чия ръчичка е подписала. Рано или късно това ще стигне до хората. И тогава ще настъпи със сигурност края на света за виновните.

5. По груби сметки - при плащане на данъци, такси, глоби, 20 % ДДС от всяка стока и услуга, които ползваме ежедневно, държавата печели. Това е една фирма със сигурни ежедневни приходи от милиони на ден. Милиони на ден са, защото ние сме поне 7 милиона. Всеки от нас днес е дал минимум 5 или 10 лева някъде и 20 % веднага са отишли в хазната. Както и да ги смятаме - това са много пари. 
И пак възниква въпросът - защо сме най-бедни в Европа? Къде изтича всичко това?

Нямаме отговор. Но пък си обясняваме защо е това ламтене за власт.


Коментари