ЗА ЧЕЗ, ЕВН И ЕОН - ЕДИН СИЛЕН ШУТ С ПОЛЕТ ИЗВЪН ОРБИТАТА НА ЗЕМЯТА






Българите рядко вече могат да бъдат обединени от политическа идея, за да излязат на улицата. 
През последните години те дадоха да се разбере, че излизат на протест когато трябва да опазят земята си - с масовите протести срещу закона за горите и мераците към Витоша, срещу въвеждането на ГМО и срещу шистовия газ. 

Протестите срещу новите ни икономически поробители - ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН може да постигнат една наистина голяма промяна и да спре енергийния геноцид срещу човечеството. Като дадем пример и на другите народи как да изгонят крадливото енергийно племе от държавите си. Както знаем и чехите от години протестират срещу уж тяхната държавна фирма ЧЕЗ, която се оказа, че не е съвсем чешка. А отново води към онзи световен елитен кръг, който успешно се опитва да зароби икономически хората. 
В тази връзка ще цитирам една публикация във фейсбук по темата - 
Огнян Минчев: "През уикенда Станишев насериозно се опита да оглави гражданските протести срещу сметките за тока и обеща ... да строи АЕЦ Белене. Виждали ли сте как се гаси пожар с бензин? Така и скъпият ток ще поевтинее със строителството на Белене. Днешните цени на електричеството са пряк резултат от корупционното управление на Р. Овч. и цялата енергийна мафия, която фалира НЕК, натоварвайки я с корупционните разходи по проекта Белене - 300 милиона лева комисионни - консултантски на енергийните олигарси, 600 милиона евро - за оборудване в Русия без да има подписан договор, 400 милиона евро заем от Банк дьо Пари и ... т.н. Тези плащания бяха направени от министър - председателя Сергей Станишев."
Тъй като протестът не е политически, интересно би било, ако Станишев и Р. Овчаров се появят на следващото събиране от разярени българи - дали преценяват риска от това, което може да им се случи? Защото енергийното поробване не е на един или два мандата.   
Само в България около 10 фамилии печелят годишно над 1 милиард евро от комисионни по договорите за електроразпределение. И това е заложено още в средата а 80-те - според разкрития на медиите. В света фамилиите, които печелят от енергетика, не са много повече, но печалбите им надвишават стотици пъти източването на човешките разходи за енергия. 
В опитите си да прехвърлят гнева на хората в друга посока, ЧЕЗ и ЕВН стигнаха до "гениалното" решение да покажат с таблици какъв процент от сметките ни отива за тях  и затова, че са ни пренесли, извозили, доставили и отнесли енергията от производителя до хората.... Показаха, че печелят между 5 и 10 процента от всяка сметка. 
Значи бабите, които за декември плащат 600 лева, дават 60 лв. на тези "клети" посредници, дошли от майната си да ни доставят ток, който сами си произвеждаме... Лично за мен в това логика няма. 
Няма логика и в това, че на тези "малки" проценти, които получават от сметките, ЧЕЗ отчитат пред държавата ни огромни разходи за безумни консултации. 
Което ме кара да си мисля, че изритването им от България трябва да е с такъв силен шут, че да им даде космическа скорост с полет извън орбитата на Земята. 
При първоначалните проверки в тези дружества стана ясно, че са показали фактура за консултации по управленските въпроси, чиято стойност надминава и най-наглите ни представи за измама. 
ИСКАМ ДА СЪМ КОНСУЛТАНТ НА ЧЕЗ ПО УПРАВЛЕНСКИТЕ ВЪПРОСИ!
35 МИЛИОНА ЛЕВА СМЕ ПЛАТИЛИ ЧРЕЗ НАШИТЕ СМЕТКИ ЗА ТЕЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО "ЦЕННИ" КОНСУЛТАЦИИ.
НЕ САМО "ЦЕННИ", НО И "СКЪПОЦЕННИ" 

   
Преди няколко седмици написах в моя блог, че при наличие на безплатна енергия, открита още от Тесла преди 70 години, е престъпление цената на енергията да расте. Но световната енергийна мафия се опитва да спре всички опити за въвеждането на тази безплатна енергия. И успява.
Добрата новина е, че колкото и да се опитват да редуцират населението по света, като правят цената на тази енергия непосилна за хората, те оцеляват.
Представете си да спрат слънцето и водата на растенията и животните - ще оцелеят ли?



Коментари