ЗА ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ (АКО ГИ ИМА)

Темата за истинските мъже винаги е вълнувала жените, особено в ерата на виртуалните отношения и дистанционните управления, в която мъжът е свел до минимум проявата на мъжките качества, на които ние истински се възхищаваме - смелост, благородство, достойнство и т.н.

По повод един възторжен пост във фейсбук съвсем логично лъсна и разликата в мисленето на двата полюса - толкова различно, че чак трагично...

"Истинският мъж не те убеждава в нищо. Не пречи и не настоява. Той се появява точнo, когато най-малко го очакваш. Не мисли да остава. Но и не бърза да си тръгне. Влиза в твоя свят незабелязано, като цигарена струйка дим в заведение. Прекосява те на пръсти, без да бърза, а движенията му са точни и право в целта.
Истинският мъж няма лице. Защото няма значение как изглежда. Той има характер и принципи, опънати като струните на цигулка Страдивариус. Различава се от всички останали по това, че ще те промени изцяло. Той ще те накара да си ревнива, ако не си....
Ще те превръща от озверяло животно в безобидна буболечка – за секунди. С думи или действия. Или с липсата на такива. Заради него ще бъдеш мила, нежна, бясна, слаба. Ще те прекрои и ще те направи чисто нова.
Това, което ти оставя, е любов към играта и желание за още. От същото.''

Как обаче част от мъжете възприемат представата ни за истински мъж. Цитирам друг гений, вещ по темата: 
"Аз да обобщя този мелодраматичен коментар на стената! ИСТИНСКИЯТ МЪЖ ИМА МНОООООГО ПАРИ И Е МНООООГО ЩЕДЪР!!! Иначе няма желания, струни, цигулки, уиски, планина, принципи, ванилова торта и всичко там написано по-горе! А, и истинският мъж е преди всичко ЧУЖД""

Тук обаче всички жени си задават въпроса - Мъжете имат ли някаква представа как жените си представят истински мъж. Повечето от нас имат горчив опит с единствения огромен проблем на всеки мъж, който е склонен да забрави всичко и всички, ако остане без пари. Тогава наистина краят на света му е факт.
Както знаем не жените, а мъжете създават финикийските знаци.
Не жените, а мъжете живеят само според повика на егото си. И в много случаи другите около него нямат значение, ако той има проблем с парите. Тогава вярва само в едно - че като изкара пари, ще се почувства отново човек.
Не жените, а мъжете измислят и платената любов - и формулата Всичко се купува.
Сбърканата матрица - Печалба на всяка цена, също е приумица на някой наследник на Адам.
Жените от хилядолетия са затворени и задушавани в клетка, за да може да процъфтява мъжкия свят - светът на печалбата, на парите, на егото.
Ако женската енергия се намеси - започват да се объркват техните идеи за печалби и за изобилие, което няма нищо общо с духовното ни развитие.
Да имаш пари, които не можеш да изхарчиш. Да имаш цял двор с коли, като можеш да караш само една.
Да имаш десетки декари и къщи, без да можеш да живееш и да се грижиш за всички тях.
Да имаш цял харем с жени, без да можеш да дадеш любов на всички, нито да получиш любовта на всяка една от тях.

Едно безумие, което ни кара все по-често да търсим истински мъже. Които ценят това, което не се продава.
И ние ценим тези мъже. Стига да ги има!




















Коментари