ЗАЩО СМЕ ЖЕРТВИ НА ГОЛЯМАТА ЧЕРВЕНА ЛЪЖА


Всяка година отбелязваме, вече не толкова ентусиазирано, 10 ноември. 
Изминаха 23 години от началото на надеждите на всички, които повярваха, че демокрацията се връща на престола си и вече никой не може да я детронира. 
Но...... 10 години след промяната спряхме да гласуваме, защото видяхме голямата лъжа. 
Червеният комунизъм бе заменен от червен капитализъм. Така и до днес!
По тази тема винаги има един милион ако, но, ама....
Робски народ сме, с робско мислене, затова сме най-бедните в Европа и т.н. все лишени от осъзнаване на важното и главното. Промитите мозъци на няколко поколения могат само да радват червените манипулатори, които се вижда, че добре са си свършили работата. 

По повод червеното ни соцробство и последвалото червено икономическо робство мнозина от нас бързат да дават за пример бързия възход на другите от соцлагера - Полша, Чехия и т.н. Но какво не виждат и защо са толкова слепи?
А каква е разликата между православните бивши соцстрани и католическите такива? 
Има едно специално отношение отново към тези, които са католически и запор за развитие на всички православни. Най-бедните страни, отново  са православните. По желание на една секта, благодарение на която пак  православните бяха под турско владение цели 5 века.

А всъщност, само ние, българите, сме проповядвали равенство през хилядогодишната ни история. Докато в цял свят е имало робство във всичките му форми, само българите са били против владеенето на роби и при тях са се присъединявали всички племена, които са бягали от поробване
Това е единственият народ, който живее според повелите на Божествения закон - да правиш каквото искаш, без да вредиш на другите. Но понеже в цял свят и до днес народите са поробени, макар и само икономически, те отново са превърнати в работещи роботи, които се трудят, за да богатее друг на гърба им. 
 В целия свят днес банките определят кой как да живее, а в ръководството на тези банки са една шепа хора, които си играят със здравето и живота на човечеството. И точно ние, българите, сме тези, които трябва да премахнат това робство - както сме премахвали другите през последните 8 хиляди години.

В България нищо не се определя от нас, само от външните интереси, които няма да ни оставят да дишаме, докато не се осъзнаем и им кажем МАРШ.

Но човечността на българина и до днес е непроменена, въпреки турско робство, соцробство и последвал червен капитализъм. 
 Само в България, където няма данъчни облекчения за благотворителност (в Щатите и Европа не биха дали и едно левче, ако с това не спестяват данъци), само тук богатите веднага се отзовават на молбите ни да помагаме на сираците и на приютите. Така е в цялата страна. От София намерихме храна за приюта на отец Иван, от Русе дойдоха дърва и въглища за зимата. Сега от Добрич ще им доставят брашно. Така е било и преди да се освободим от турците - във всяко село е имало богати българи, милионери, които изграждат църквите, читалищата, университетите.  Софийският университет да не е построен от бедните?

 Нашият народ не спира да работи, но парите, които изкарваме от данъци и осигуровки, се изпаряват. Ако спрат да ни крадат - краденето става само с външни интереси и осигурени вътрешни кадри, ние ще сме №1 в Европа и не само. Но краденето от нас ще спре, когато ние го осъзнаем и категорично покажем, че не могат вече да ни лъжат с глобализация, демокрация, интеграция и всички лишени от съдържание термини. 

Българите оцеляват заради силния дух. Заради този дух утре ще оцелее и светът. Ако се осъзнаем.





Коментари