четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Как българин може да обърка света като откаже 5 милиона?


 


Тази снимка е фаворит на българите във фейсбук през последните дни. Ето какво хората споделят в мрежата:
""Не всичко е пари :)
КУБРАТ ПУЛЕВ Е ОТКАЗАЛ СЕДЕМЦИФРЕНА СУМА, ЗА ДА ИЗЛИЗА С ФЛАГА НА БЪЛГАРИЯ !
Поклон, Кобра! Нека успехите ти на ринга не спират още дълги години, защото твоите победи са и наши!
Единственото, което се е изисквало от Кубрат е било да се появява не с българското, а с германското знаме, след края на всеки свой успешен двубой. Нищо повече. Едно намятане, едно минимално движение, в замяна на което Пулев е щял да получи прекомерната за родната ни действителност сума.""


Две новини разбуниха духа български през последните дни - на фона на процеса в Пазарджик, където цигани срещу добри заплати удрят чело в земята по пет пъти на ден и заради радикални планове, в които влизат без да са наясно каква е всъщност целта, се забъркват и в антидържавна дейност, дори без да знаят и смисъла на това понятие. По същия начин преди повече от 100 години са манипулирани, за да се стигне до геноцида на българи срещу българи в Батак и в Стара Загора... 
В летния атентат в Бургас също прозира тази историческа нишка, в която някой става инструмент на политически и икономически чужди интереси, срещу пари или други материални ценности, жертвайки човешки живот. Наистина грозна картина. И в крайна сметка променило ли се е нещо в съзнанието на хората от Батак до днес? 
Вижте случващото се в Пазарджик, или в Бургас? 
И на фона на тази картинка - турският бизнес смело навлиза в страната ни, изкупува имоти и окупира икономически сфери. Ердоган развява знамето на турския империализъм, а държавните ни мъже често притичват до Истанбул, за да демонстрират братски чувства към съседите. Не е тайна, че турците и куфарчетата с безотчетни пари, които разнасят из Балканите, намират ожесточен отпор само от Гърция. 
Всякъде другаде те са приети с отворени обятия - всички страни, в които се е разпищолвала турската империя. 

 И заради тези куфарчета завладяват териториите, които през 14 век потъпкват с армии и войни, днес с мирни методи....
Както казва моят добър приятел Иван Габеров - ние не искаме да видим същността на проблема,  а той обърква като цяло идеята ни за живот. След навлизането на финикийските знаци в употреба цялата ни матрица се променя, още повече след намесата на религията в политиката. Не може да има човешки ценности, докато над всичко сме поставили ПЕЧАЛБАТА. 
Животът ни се управлява от максимата Печалба на ВСЯКА цена. 
Какво означава това - щом резултатът от някакво действие е повече пари, то няма значение дали ще бъде застрашени животът и здравето на хората. 
Проблемът не е нито само тук, нито само в Европа или в Азия - той е в целия свят. 
И ние не можем да го решим само тук и нещата да се оправят.
Затова често казвам, че няма значение кой ни управлява - това е проблем за света, не само за нас. 
Но ние най-много го оценяваме, защото нашето ДНК-а не е свързано с материалното развитие на света, а с духовното. И от българите зависи кога ще обърнат представата за парите като ценност № 1 - това е наша мисия. 
И този процес е в ход - Кубрат Пулев отказа  5 милиона лева, за да остане в България. Кой по света би отказал това? Никой. 
Новината стана сред най-споделяните във фейсбук през последните дни.
Факт е, че само българин може да даде такъв пример - и той носи името Кубрат. 
Като мислим в тази посока, нещата стават много по-ясни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...