Как българин може да обърка света като откаже 5 милиона?


 


Тази снимка е фаворит на българите във фейсбук през последните дни. Ето какво хората споделят в мрежата:
""Не всичко е пари :)
КУБРАТ ПУЛЕВ Е ОТКАЗАЛ СЕДЕМЦИФРЕНА СУМА, ЗА ДА ИЗЛИЗА С ФЛАГА НА БЪЛГАРИЯ !
Поклон, Кобра! Нека успехите ти на ринга не спират още дълги години, защото твоите победи са и наши!
Единственото, което се е изисквало от Кубрат е било да се появява не с българското, а с германското знаме, след края на всеки свой успешен двубой. Нищо повече. Едно намятане, едно минимално движение, в замяна на което Пулев е щял да получи прекомерната за родната ни действителност сума.""


Две новини разбуниха духа български през последните дни - на фона на процеса в Пазарджик, където цигани срещу добри заплати удрят чело в земята по пет пъти на ден и заради радикални планове, в които влизат без да са наясно каква е всъщност целта, се забъркват и в антидържавна дейност, дори без да знаят и смисъла на това понятие. По същия начин преди повече от 100 години са манипулирани, за да се стигне до геноцида на българи срещу българи в Батак и в Стара Загора... 
В летния атентат в Бургас също прозира тази историческа нишка, в която някой става инструмент на политически и икономически чужди интереси, срещу пари или други материални ценности, жертвайки човешки живот. Наистина грозна картина. И в крайна сметка променило ли се е нещо в съзнанието на хората от Батак до днес? 
Вижте случващото се в Пазарджик, или в Бургас? 
И на фона на тази картинка - турският бизнес смело навлиза в страната ни, изкупува имоти и окупира икономически сфери. Ердоган развява знамето на турския империализъм, а държавните ни мъже често притичват до Истанбул, за да демонстрират братски чувства към съседите. Не е тайна, че турците и куфарчетата с безотчетни пари, които разнасят из Балканите, намират ожесточен отпор само от Гърция. 
Всякъде другаде те са приети с отворени обятия - всички страни, в които се е разпищолвала турската империя. 

 И заради тези куфарчета завладяват териториите, които през 14 век потъпкват с армии и войни, днес с мирни методи....
Както казва моят добър приятел Иван Габеров - ние не искаме да видим същността на проблема,  а той обърква като цяло идеята ни за живот. След навлизането на финикийските знаци в употреба цялата ни матрица се променя, още повече след намесата на религията в политиката. Не може да има човешки ценности, докато над всичко сме поставили ПЕЧАЛБАТА. 
Животът ни се управлява от максимата Печалба на ВСЯКА цена. 
Какво означава това - щом резултатът от някакво действие е повече пари, то няма значение дали ще бъде застрашени животът и здравето на хората. 
Проблемът не е нито само тук, нито само в Европа или в Азия - той е в целия свят. 
И ние не можем да го решим само тук и нещата да се оправят.
Затова често казвам, че няма значение кой ни управлява - това е проблем за света, не само за нас. 
Но ние най-много го оценяваме, защото нашето ДНК-а не е свързано с материалното развитие на света, а с духовното. И от българите зависи кога ще обърнат представата за парите като ценност № 1 - това е наша мисия. 
И този процес е в ход - Кубрат Пулев отказа  5 милиона лева, за да остане в България. Кой по света би отказал това? Никой. 
Новината стана сред най-споделяните във фейсбук през последните дни.
Факт е, че само българин може да даде такъв пример - и той носи името Кубрат. 
Като мислим в тази посока, нещата стават много по-ясни.

Коментари