Цялото ми сърце и душа - в първия вестник за българския дух



Точно преди една година излезе първият брой на 
на вестника за българския дух ВЕЛИКА БОЛГАРИА
Това е първият вестник, в който вложих цялото си сърце и дух. 
Направихме го заедно с хората, с които създадохме и сдружението за опазване на културно-историческото ни наследство - Велика БОЛГАРИА. 
Подобен вестник за българщината, за нашите ценности и българските интереси
се прави изключително трудно. Защо - всички се досещаме.
Колкото и да ни е трудно - вече успяхме да издадем 7 броя, които стигнаха да сърцата на българите в цял свят. Всички те ни пишат с възторг и ни благодарят, че влагаме сили, за да е жив този вестник и да достига до тях.
На 19.09 ще отпразнуваме тази първа годинка. Благодаря на всички, които ни помогнаха да осъществим тази наша мечта - вестник за българския дух.
Ще бъде връчена и почетна награда за опазване
на културно-историческото ни наследство - на проф. Иво Кременски,
както и награда за патриотизъм - на Росен Петров и предаването "Нека говорят".
По време на събитието ще бъде обявена инициативата на сдружението
за научна експедиция "По стъпките на древните българи в Китай".
Който иска да бъде част от тази голяма наша мечта за търсене на българските корени - е добре дошъл!












За тази една година се срещнахме с българи-патриоти от цялата страна. 
Учредихме и две почетни награди - за патриотизъм и за опазване на културно-историческото ни наследство. 
Ето и част от събитията, с които оказахме почит и уважение към днешните истински герои на България. Които не са абонирани участници в предавания и печатни медии, но са носители на истинските качества, с които българите са били прославяни през хилядолетията на своята слава. 
Почетна награда за патриотизъм и силен български дух "Велик Българин" получи бившият външен министър Иван Станчов по време на Националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие” във Варна. Завърналият се след години в изгнание наследствен дипломат без прекъсване се занимава с благотворителна дейност. Основател и председател на фондация “Карин дом” – Варна, която в деня на награждаването празнува своя 16-ти рожден ден. 
По време на патриотичното събитие, организирано с любезното съдействие на г-н Емилиян Ялъмов  в популярния варненски клуб Винтидж 33, бе връчена и почетната награда за защита на културно-историческото ни наследство "Велика БОЛГАРИА" на Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България. Инж. Маджаров е автор на нашумялата поредица "Големият заговор срещу българите".
Част от събитието бе и уникална изложба с реплики на антични монети от различни епохи, представени от варненската фирма Replica Coins, впечатляващи копия на Тракийското съкровище и скулптури на български канове и царе от Тreasure. 
В края на вечерта народната певица Кичка Христова развълнува гостите с прекрасни български песни, а домакините от Винарна Дарзалас направиха винена дегустация със селектирани бели и червени вина. 
Събитието, реализирано със съдействието и на хотел Сapitol във Варна, е част от Националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев. Първата спирка на кампанията бяха градовете с най-древната история на цивилизацията ни - Враца и Мездра. 
Врачанският общественик Огнян Пищиков получи почетната награда „Велика БОЛГАРИА“ – „за заслуги в опазването на културно-историческото наследство на България“. А в Мездра председателят на Общинския съвет инж. Делян Дамяновски получи почетния приз „Велик Българин” - за „проява на силен български дух и патриотизъм”. 
Националната кампания съвпада и с честванията на 250-годишнината от написването на „История славнобългарска”.

Снимки Мартин Дралчев
 



Коментари

  1. Българският дух е като жарта - тлее и се самовъзражда от пепелта, но не гасне !

    ОтговорИзтриване
  2. Очаквам те на нашето събитие на 19.09 от 19 часа в клуба на бул. България 53 :)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар