петък, 27 юли 2012 г.

Историята показва: С българи никой не може да се справиНашите управници не можаха да разберат, че от тях се изисква само да работят за националните интереси, за да имат доверието на българите. 
И един българин когато излезе на улицата - вече нещата не са както преди. 
А с българи, както историята показва, досега никой не е успял да се справи...

Ето и инициативата на няколко протестни групи от фейсбук, които от години не спират да ни радват с гражданската си позиция и сила да отстояват българските интереси.
Факт е, че тези протести дават все повече резултати и благодарение на тях страната  ни се опази от замърсяване на земите с ГМО-засаждения, от унищожаване на Златна Добруджа с  американските апетити да се трови точно тази част от страната ни. 
Тези хора опазиха и българските гори, които с един унищожителен лобистки закон подариха Витоша на самозабравил се башибозук, който наркоманизиран от шепота и мириса на парите би разграбил и унищожил земята, която храни и майка му, и децата му. Както биха направили и голяма част от безродните и бездушни мутанти,  разпределени през последните 20 години в най-високите позиции на държавата ни. 

Новината в Нюз.бг 
"В инсталирана от снощи в градинката на паметника на Съветската армия, шатра Гражданска инициатива „Стожер" набира подписи за гражданско участие в управлението, граждански контрол, гражданско право на законодателна инициатива, гражданско право на вето, право на свободен и информиран избор.
Копие на подписката ще бъде изпратена до ЕК заедно с информация за системно нарушаване на гражданските права в България, съобщи Мариана Христова от сдружението.
„В България гражданите нямат право на законодателна инициатива без посредничество на партия", изтъкна тя и каза още, че гражданите протестират и срещу събирането на лични данни. Те искат и да имат право на вето, подчерта Христова.
Инициатива „Стожер" обединява редица граждански инициативи като тази срещу шистовия газ и срещу Закона за детето, който възбуди бурно недоволство в обществото.
„Стожер" е и срещу монополите, срещу концесиите - за земята, за БДЖ, за образованието. 99% от хората не си знаят правата, изтъкна Христова.
Шатрата е облепена с плакати, предупреждаващи, че правата на детето са грижа на родителите, а не на държавата. Също, че не можем да пием пари и че ни е нужна чиста земя, чиста вода.
На голям плакат е цитирана и Конституцията: „Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетие е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата".
Други плакати призовават за спиране на фракинг технологиите. В шатрата се раздават информационни материали по темите за шистовия газ и закона за детето.
„Това че законът за детето е върнат не означава нищо", коментира Христова.
„За какво им е вашето дете? След като очевидно държавата вече е решила проблемите на децата без родителска грижа, тя ще защитава и вашето дете от... самите вас. За целта държавата ще иска да се приеме нов закон за детето, по силата на който, държавата ще консултира (медицински, психологически и правно) детето ви без ваше знание. Когато детето Ви има разногласия с вас, социалните служби конфиденциално ще му „съдействат" и ще преценят какво да предприемат - от среща с психолог до отнемане на родителски права", пише в една листовката по повод Закона за детето.
„Внимание: не трябва да се дърпате, ако специалните служители дойдат у вас да отнемат детето Ви! По закон ще трябва да им сътрудничите!", се предупреждава още в листовката.
Инициатива „Стожер" набира и привърженици са спиране на топлофикационния рекет. „Отказваме да бъдем роби на топлофикация. Няма да плащаме надписани сметки, а само реални, точни и ясни. Настояваме да спазват правото ни на избор, как, кога, с какво, на каква темепература и за колко да се отопляваме.", се казва в листовка на инициативата.""Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...