Жените и принцовете, които са заключени в приказките


След като показах, че мога да съм най-работещия човек на планетата и постигнах целта да не завися от някоя куха лейка в мъжки род (всъщност има ли мъжки род за лейка?) вече реших да го играя принцеса! Само ще се усмихвам и ще си виря носа!

Странно, че това мое решение се забоде като хирургически скалпел в сърцата (изнежени) на силния пол - започнаха спорове защо жените искат да са независими, колко е хубаво да разчитат на силното мъжко рамо, как не трябва да се опитват да контролират света и т.н.

Все пак - от скромния опит на всички мои приятелки и от моя не мога да не споделя, че жената няма нищо против да поотпусне контрола, но след това щетите са толкова тотални, че дълго съжалява и спира да прави такива грешки.

Следва вечната тема за мъжете-принцове - как са близо до нас, само да се протегнем и да ги вземем. Почти като в рекламата за една бира.

Та тези мъже, които са мечта за всяка жена, от деца вярваме, че ще ги срещнем. Четем в приказките за тях. И след това обаче реалността така здраво стоварва жената на земята, че бързо забравя приказните герои и принцове и цял живот се учи да излиза от грешните представи, натрупани в невръстните години. 
За да стигне до етап на ново и вече съвсем реално мислене - всичките ми приятелки, които през последните месеци се развеждат, се оказва, че след 15 години брак и 1-2 деца  - мъжът им отнема всичко. А тя остава на улицата без нищо. 
И тъй като той не дава дори 50-те лева издръжка - по традиция новата му любовница води строго счетоводство на всеки негов лев, жената се налага да работи на три места, за да смогне да заличи щетите от грешката. Хрантутила е толкова години някой кух кухар и накрая се чуди как да върже двата края.

След като го е взела гол и бос от улицата, а благодарение на нея от мършаво грозно пате той се е превърнал в прикрит като красив лебед лешояд, жената завинаги изтрива от съзнанието си приказните герои.

А ние, приятелките на тези жени, си правим правилния извод и като чуем за брак, бягаме с триста, все едно сме на пистата на Формула едно.


Коментари

  1. Това е крайният резултат. А каква е причината? От собствен и чужд опит я формулирам така: докато е омъжена/обвързана жената постоянно допуска грешки, чиято цена е висока. "Семейните" имоти се придобиват с фирми, колите също. Или на името на родителите на благоверния. Жените обикновено действаме на принципа "мир да има" и не повдигаме неудобни въпроси, особено свързани с пари. Доказано е, че най-трудната тема е финансовата. Едва след нея е тази със сексуална насоченост. И от неудобство и криво разбрано миролюбие, в един момент жената остава с дете и нищо повече. Я си представете, че кажа на любимия така: "Добре, ще имаме бебе, но искам апартамент на мое име и 200..лв. месечно по банков път". Много смешно, нали. Бас държа, че не познавате жена, която да го е казала, освен разбира се, онези...златки, макар това да са слухове. Ние сме с мъжете си по любов. А щом е по-любов, подобни разговори и искания са крайно неуместни. И майка ви ще го каже, да. Е, докато тези теми са табу и признак на лошо възпитание, жените ще излизат от брака само с децата си. С неосигурените си деца.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна - Нужен е адекватен закон, за да спасяваме българките от безотговорните българи. Случаите са хиляди. С потърпевшите започваме инициатива за прилагане на европейски закони в семейството, колкото и да не е изгодно това на депутатите ни. Бързат да приемат глупави закони, били длъжни да ги актуализират по европейските стандарти? А майките в България кога ще имат правата на европейките? Дано да успеем да направим такъв закон и да се приключи с този геноцид срещу майките в България.

      Изтриване
  2. Говорите за мъжете като за тирани едва ли не и в същото време за грешките на жените.Значи всичко опира до избора.МЪЖ С ВЛАСТ И ПАРИ ИМА НУЖДА ОТ СВОБОДА!!!КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,НЕ ХОДИ В ГОРАТА!Въпрос на избор,а в наши времена и на манталитет.Особено при жените.Има принцове,има ХОРА преди всичко.Въпроса е да се намерите.Да намериш човека който истински да те допълва.Съществуват,трябва да вярвате.Има принцеси и принцове.Аз съм ПРИНЦ за моята ПРИНЦЕСА и тя би го казала същото.Без брак,без договори,без предварителни уговорк,никой не зависи от другия и в същото време един от друг зависими.ТОВА Е ЛЮБОВ и тя е вечна.Доказателството е едно и то е,че света го има все още.Да не забравяме най важното ИЗБОРА.Него никой не може да ни го отнеме!!!Всеки избира сам ПРИНЦА или ПРИНЦЕСАТА.Вярвайте че ги има!Патриция,много ти е пиперлив езика за мъжете,но ми харесва.Някой ден ще ми бъдеш PR...ПОЗДРАВИ И УСПЕХ!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Г-н Димитров, благодаря ви за коментара, но се опасявам, че не сте разбрал идеята на моя вопъл - не съм споменала за мъж с власт и пари, а за наглец, който с парите на жена си и на родителите й се сдобива с власт и пари. Огромна е разликата... И не е принц, а е жаба, която жената целува и си внушава, че не е това, което е, докато не остане на улицата без лев с двете си деца. Това са фактите, които виждам. Мои приятелки са. Мъжете им - нищо по-различно от приказката за свинете и хубавите ябълки. Тук не става дума за избор - такава е съдбата на хората. Да се учат.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар