Защо не трябва да плашим хората с кармата?




http://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/583-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%88-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8.html
www.spisanie8.bg
Левски и Ботев се раждат, за да възродят нацията. Теорията на родовата съвест обяснява защо

В това списание понякога има много интересни теми и добре обосновани, но в случая е доста необмислено написаното. 
Вече има достатъчно литература от специалисти за пътя на духа ни и много духовни учители съветват, да не сугестираме хората със страх от карма и други подобни. Както в звездната ни карта, така и в рождената ни дата е заложено защо идваме и какво ще трябва да свършим при това идване. Всеки вече може да си направи връщане назад и да види какъв е бил в предишните си животи. 
Датата ни на раждане, минутата дори и подредбата на планетите в тази минута дават матрицата, в която влизаме и идваме тук. Тя е в някакви рамки. Но защо точно тази дата - защото нашият дух, преди да се прероди отново, избира каква да е матрицата му. Затова само при необходимост трябва се раждат децата със секцио, за да не променяме желанието на духа и неговата идея за идването му тук. 
Духът ни избира също какви хора да срещне, за да надгради това, което е започнал при предишното си идваме. Избираме и родителите си и средата си, за да свършим това, за което идваме. Да изчистим и грешките, които преди сме правили. Избираме и държавата, в която се раждаме. За себе си знам, че винаги избирам България и ако не съм сгрешила много преди, ме допускат. А защо не всеки може да се роди в България, а всеки дух се стреми да се роди точно в този Рай, е писал Дънов. Четете, има доста интересни неща.
И само да допълня - не кармата избира нас, а ние - нея. Това е в основата на Божествената доктрина - Бог е любов. В този смисъл - Бог ни дава свободното право на избор, какви да бъдем и как да изградим нашия дух. С грешки, с успехи, добри или лоши дела, ние пак градим. Но това е от свободото право на избор, което ни е дал Всевишния. Когато имаме трудности, не са за да ни накаже някой, а защото ние сме избрали трудния път. За да изчистим грешките си. Тук пише за Ботев и Левски - те имат велик дух. И при всяко свое идване на земята парвят нещо в полза на другите. 
Но всеки ли може да бъде Левски и Ботев?







Коментари