Западният свят тъпче духовното в нас, за да спаси материалната си душица

Скоро в разговор с философите на новото време, които намират обширна трибуна във фейсбук, попаднах отново на една моя любима тема, която започна със следната проява на заблуда, която не ни учудва, но ни натъжава: 
""Ако погледнем кой е открил, че земята е кръгла и след това колко проблеми си е имал с това си твърдение...и дори не му е признато приживе...какво ти е мнението по тоя въпрос?""


На което аз отговарям: Тази тема ми е любимата, Стефане, защото показва, че още има да се учим и да учим и другите. Католическата цивилизация е подчинена на една абсурдна матрица и на най-голямата фирма в света - Ватикана. Има в историята един Савел, който е бил най-големия противник на християните и изведнъж се оказва, че точно той създава сбърканата матрица на Западния свят, вече провъзгласил се за апостол Павел, въпреки че никога не е бил апостол. 
Той сяда и пише каквото е угодно на политическата система по това време и така създава една извратена идеология, според която Бог вече не е любов, а страх и подчинение в полза на Ватикана. 
Следва нещо много интересно - серия от кръстоносни походи, в името на Христос, който ни учи, че Бог е любов и докато е бил на Земята не е убил нито един човек. 
Напротив - човеците убиват Христос. Това е сбърканата матрица. 
За да има власт и подчинение Ватикана, постепенно забранява всичко, което не й изнася. В това число и науката. Според теб възможно ли е 5 хиляди години преди Христа българите, населяващи тогава Китай и Индия, и траките - останали след катаклизмите на Балканите, да имат знания за планетите, космоса, кръговрата на слънцето, да създадат символи като розетата на Плиска, като свастиката, като най-древния календар - българския, признат и от Юнеско. В същото по нареждане на кръгове от Западна ЕВропа, която изземва всички документи, исторически хроники и книги, скрити в българските манастири до 14 век, когато османската империя нахлува точно в нашите земи, но пропуска да завладее и католическите (което никак не е случайно), разполага с тези документи и на тяхна база пише историята на нововъзникналите след 10 век европейски държави. Затова повечето им царе, градове и т.н. от историята им имат сходни имена с българските. Вижда се, че на Запад добре са чели взетите от нас хроники и документи. И ми се струва много абсурдно да не са прочели за космическите знания на българите. А и като се огледаме колко обсерватории има на нашата земя, останали от траките. Десетки. Те са знаели всичко за движенията на Слънцето, луната и планетите. Знаели са отлично създвездия като Плеядите, Сириус, Орион и т.н. И това е било над 5 хилядолетия преди Христа, толкова са стари обсерваториите по земите ни. 
И в същото време преди 4-5 века Ватикана създава поредното си велико изобретение - Великата инквизиция, за да забави научното развитие в нова Европа, за да запази за повече време властта си над хората.... 
В такъв свят живеем - сбъркан от тези на Запад от нас, които вместо да се учат от българския дух, се опитват да го стъпчат, за да владеят материалния свят... 
Надявам се това да се промени..... Поне такива са предвещанията на Дънов, Ванга, Слава Севрюкова...

Коментари