вторник, 8 май 2012 г.

Защо толкова искат българите от 7 век и от 21-и да нямаме нищо общо?Опитват се да ни внушат, че българите от 7-8 век и българите днес толкова сме се променили, че нямаме вече нищо общо. 
Което ме кара да си задам няколко важни въпроса: 
 - кой го прави? 
- защо го прави?
- какво иска да постигне? 

Ето първо няколко исторически документа за българите, писани от тези, които са се докоснали до нашия силен дух: 
Какво казват за нас през 717 г., когато българският кан Тервел спасява европейската цивилизация като нанася на арабите тежки загуби от 32 000 убити и за тази битка арабският пътешественик Ал Масуди пише: "Българите са огромен, могъщ и войнствен народ. Един български конник може да излезе на глава на 100 или 200 конници..." Докато съветската идеология на затънтва в 5 века мрак и  ни внушава, че сме  робско племе, което без Големия брат няма шанс да оцелее и да го има до днес, ето какво четем в хрониките от тези времена:
""Интересно е, че за да се премине през автономната Българска държава през 16 в. е бил нужен паспорт. Това съобщава френския дипломат Жак Бонгас. Той прекосил България през 1585 г. по маршрута Русе-Преслав-Истанбул. Той получил от воеводата на Влахия - български губернатор - паспорт на български език. 
"Френски пътеписи за Балканите", 175 стр. ""

""Най-интересното е, че до 1584 г. в България не са се заселвали турци. 
Й. Вълчев, "Календар и хронология", 194 стр.""Векове по-късно - преди сто години, когато през 1916-1918 г. на т. нар. Южен фронт българската армия спира настъплението на Съглашенските войски - над 330 000 англичани, французи, гърци и сърби, а в решителната битка през септември 1918 г. Девета Плевенска дивизия на ген. Владимир Вазов смазва Съглашението, което губи над 60 000 души, а българските жертви в това последно сражение са едва 494, тогава чуваме, че: "В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран!" - от устата на надменния Лойд Джордж, министър-председател на Великобритания.


Какви сме днес, по-малко от 100 години след това признание на света за нас?


Ето и една тема от фейсбук, която допълва казаното по-горе: 
Теорията за Свръхчовека на Ницше е написал, след като бил вдъхновен от Българската хилядолетна история.
Създаването на държави основаващи се на справедливост и честност, всяко беззаконие в тях се изключва по начина на структуриране на държавата. 
Дава се явен превес за развитието на наука, култура и духовност. 
Запленен от могъществото и силата на българският дух, той създава понятието "Свръхчовека".
Да ние почти нищо не знаем за това, та той е бил забранен в България до 1989 г., от къде да знаем.
Цялото му творчество е повлияно от БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ. Заложени са прозренията му в "Тъй рече Заратустра", което пък взима като вдъхновение и Бисмарк.
Бисмарк е идеолога на Хитлер.
А от там знаем и за фанатизма на Хитлер, който не се крие желанието му да създаде Арийска нация от Свръхчовеци.
Ама без БЪЛГАРИ, до под кривата............както се е видяло.

Пак да видим какво казват другите за нас:
"Научавайки, че БЪЛГАРИЯ влиза във войната ( в края на 1944 г.), заради инцидента в Македония, немското военно разузнаване - Абвера, се ужасило.
"ТОВА Е КРАЯТ НА ГЕРМАНИЯ!" - гласяла констатацията на Абвера."

"Българските летци се бият с ожесточение,
като че ли защитават най-скъпата светиня на света!
За мен те изчерпаха понятието "ненадмината ярост в авиацията"!"
- лейт. Едуард ТинкарАз бих добавила само едно - събудите ли българския лъв, нищо по-различно няма да се случи от това, което вече историята е показала, че се случва. 


Независимо дали 7-8 или 21 и 22 век!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...