Мъжете и страничните ефекти от полигамията


Полигамността на мъжете вероятно е част от шизофреничния им талант, който на нас - жените, за радост ни липсва. Все още не мога да разбера как успяват да живеят с жени, които не обичат и да са влюбени в жени, с които тайно се срещат, за да се обичат... 

За да има логика във всичко това, намирам само едно логично обяснение - само така мъжете могат да угодят на своята шизофреничност, която е малък страничен дефект, създаден от тяхната природна полигамия. 
Иначе ще им е прекалено хармонично, както на нас, жените, които според всички тези на учените си оставаме моногамни, въпреки опитите да ни внушат еманципация... 

Към тези екстри на мъжете, резултат от тяхната полигамия, се добавя и още една - егоизмът. Той е допълнителна екстра, която в случай, че някоя жена блокира полигамията му (това от опит го знам), тя трябва да е окупирана до такава степен, че никой да не я вижда и да не я докосва.. Само негова е и завинаги. 

Тук е мястото да дам примери от моя скромен опит с мъже, които с една живеят, друга обичат, но искат и двете да са окупирани и затворени в манастир, ако е възможно. 
Сигурна съм, че тези примери ще прозвучат много познато на голяма част от жените: 

Полигамник/шизофреник № 1: Наема човек, който вечер стои пред входа, за да види дамата, в която е влюбен, дали се прибира сама, с кого е, в колко часа влиза и в колко излиза. Наетият човек, обикновено безработен от някое село, дори не се крие, дори дава напътствия за паркирането на автомобила, с който дамата се прибира. Това се повтаря ежедневно, месеци наред, докато жената не реши да му тегли една и да му спре мерака да се прави на Шарлок Холмс...

Полигамник/шизофреник № 2: Живее в другата част на страната, но иска пълен контрол върху живота на жената, която си е избрал. Законната му съпруга живее с него и няма право да излиза вечер. Но тази, в София,  видимо го притеснява и затова предприема крути мерки: 
- благодарение на контактите си в спротни и охранителни кръгове, договаря охраната в заведенията, в които тя се весели, да го информират кога е там и с кого. Това трудно може да бъде разбрано от дамата на сърцето му, освен, ако той не е мъртво пиян някъде по морето, когато му съобщават, че "запоздозряната" е в популярен клуб, а един от най-желаните ергени в БГ в опита си да я впечатли, цяла вечер я поздравява с любими песни. В този момент тайната на Ромео е поставена на изпитание - той звъни и казва, че тръгва от морето, за да види какво се случва със "собствеността му" в центъра на София?!?
- тъй като е грижовен, поема ремонта на автомобила й, но в бързината я урежда и с проследяващото устройство. Това също трудно може да бъде установено от жената, освен ако той при всяко нейно посещение във фитнеса не звъни, за да пита къде е (по принцип посещението във фитнеса мъжете понякога свързват с опит на жените да изневерят)... Когато жената решава да му спести тревогите и да каже, че е на работа, се стига да странен резултат - вместо да подходи с разбиране, той отговаря: Не си на работа, на фитнес си?!? 
- тук има и доста креативни решения, за които дори и най-големия параноик трудно би се досетил. Оставя в дома й презервативи със серийни номера и всеки път проверява, дали някой не е използван без негово участие :))

Полигамник/шизофреник № 3: Това е любимият ми полигамник, тъй като предпочита и лично да проследява нещата, като се намесва без задръжки в отношенията на избраната от него жена и мъжете, с които тя има някакви отношения, тъй като работата й го изисква. 
- появява се в заведенията, в които тя е на среща
- гледа страшно от съседната маса 
- когато тя отива да го поздрави, започва да се държи все едно има уговорена среща с нея и това, че тя има друга среща в същия момент, всъщност се оказва само нейна илюзия
- след няколко кратки реплики работната среща е провалена
- прогоненият от срещата човек повече не си и помисля да има срещи с тази жена  

Тъй като примерите са повече, отколкото е възможно да се напише в рамките на един живот, ще спра дотук. 

От опит знам, че един мъж, може да обича жена за цял живот. При тях това чувство е толкова дълбоко, колкото жените не можем да си представим. Пак от опит го споделям :)

Радвам се, че познавам мъже, които обичат по този начин. И се радвам, че аз така съм обичана! 





















Коментари