Защо нулите в заплатата всъщност губят значение заради системата



Във връзка с едно заглавие "Българска фирма предлага 50 000 лева заплата по време на криза"

Лидерът на пазара на злато Tavex Gold & Exchange търси упорита и амбициозна личност, а не специалист

си дадох сметка, че за Европа годишна заплата от 20 хил. евро (тоест 50 хил. лв) не е никак атрактивна, в България тя надвишава доста понятията за среден доход. 
Скоро спорих с мой познат, който живее във Франция, че дори да получаваш 5 хил. евро месечно в ЕС, където банковото заробване на хората от години е факт, те няма как да ти осигурят нормален живот, защото в момента, в който ги получаваш, вече си ги дал на банката, за наем, за разходи, за данъци и т.н. 
В крайна сметка не са важни нулите в доходите, а колко остават реално в джоба на хората. И десет нули да има по документ, важно е дали разполагаме с тези пари, или просто сме проводник на финикийски знаци от работодателя към банката и другите акули, които изземват енергията на хората, в случая под формата на  пари:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4677331




Тук винаги възникват спорове, че заплатите в ЕС са толкова големи, че са им достатъчни дори след плащане на данъци, сметки и кредити. 
Но ако наистина са  добре, нямаше да питат дали има криза в България, когато дойдат тук. И нямаше да ни се чудят защо във вторник заведенията ни са пълни и хората се забавляват. Скоро бях на вечеря с немски инвеститор от руски произход и за вечеря в ресторанта едвам намерихме маса, а след това в клуба изобщо нямаше места. 
Те нямат такъв живот и това прави впечатление. Когато си роб на банката и на държавата си, както и на работодателя си, ти не живееш, ти си просто робот, който работи, спи и яде. Другото, истинският живот, го виждаш когато дойдеш в България. 
И изобщо не ти се тръгва обратно. Нищо, че заплатата му е много над 5 хиляди евро.



Коментари