неделя, 5 февруари 2012 г.

ЗАЩО ЗЛОТО Е САМО В ГЛАВИТЕ НИ И ЗАЩО, АКО БЕШЕ ИЗВЪН НАС, НЯМАШЕ ДА НИ ИМА?ЗАЩО ЗЛОТО Е САМО В ГЛАВИТЕ НИ И АКО БЕШЕ ИЗВЪН НАС, НЯМАШЕ ДА НИ ИМА?През последните месеци все повече хора се интересуват от темата на 2012-та година - преходът към новото духовно измерение. 
Заради изобилието от информация по този въпрос, която в повечето случаи е взаимноизключваща се, потокът от версии и разбирания е объркващ или забавен, в зависимост от разбиранията на всеки от нас. 


 Интерпретациите на очакваните събития (макар за повечето да не е съвсем ясно какво толкова ще се промени, а и скептицизмът е завладял мнозинството), предвещават наближаването на грандиозни събития... По-любознателните са убедени, че сме избрали да се родим  в най-пиковия и най-значим момент от развитието на цивилизацията ни.  Твърдят също, че скоро ще пораснем (изведнъж явно :) и ще се трансформираме...


За едни новата епоха е шоу, което  се организира веднъж на 26 000 години и само може да благодарим, че сме поканени...


За други - преходът така е накокошинил извънземните и земните в целия Космос, че те водят ожесточени астрални битки с рептилите... Дори се дава за пример и резултат от това земетресението в Шабла от началото на зимата през 2011-та.


За трети "тъмните сили" ги е страх да не се осъзнаем, защото разбират, че губят битката, а досега са се хранили с нашите енергии. Те са ни зомбирали, за  да не се осъзнаем, защото ще загинат без нашата божествена енергия?!? Тези астрални битки ще се прехвърлят и на земно ниво, твърдт още почитатели на небивалиците. Това ще е финалът, пак според тях. Сринати са всичките им бази и бастиони (на кои - рептилите, тъмни сили, илюминатите, лошите енергии?!?). Тази страховита версия допълва, че 90% от децата, които се раждат от около 10 г. насам, са воини. Говори се (но кой го говори това не е ясно), че рептилите са подготвили земетресението в Шабла като цунами и е трябвало да убие поне 150 000 човека (пак не е ясно защо и кои). Спрели са го обаче хората или по-точно онези, които воюват. 


Ние, земните хора, създателите на най-безумните касапници в историята на Вселената може би, не само на Земята, се вайкаме и се чудим от колко кладенеца да доведем вода, за да покажем, че злото не е в нас, а някъде в безкрайните небеса, някакви зли сили водят войни с добрите и положението е повече от страшно... Всъщност - тези безумни войни се водят тук и сега не от извънземните и не в Космоса, а на всички континенти и на всякаква цена с цел някой нещо да спечели от цялата тази касапница, поредна форма за демонстрация на липсата на човещина, на зверщина, на каквато сме способни ние хората, а не тези, които евентуално някъде в Космоса воюват... Защото това зло, което се опитваме да прехвърлим извън Земята и да си внушаваме, че то не е типично за нас, а за някакви тъмни сили, пък ние сме само потърпевши, е лишено от всякакви аргументи...


Друга версия, която все повече набира скорост е, че тези, които се стремят да експлоатират Земята и населението й, повече няма да преуспяват, времето им за осъзнаване изтече (?!?) Злото идва от от желанието на един ангел да се отрече от доброто, защото иска да властва и да е той господар, пишат още във форумите тези иначе интелигентни хора, които обаче не си задават някои елементарни въпроса, които аз ще им задам.
Като допълнение всичко това е направено и в рими:
"Целият Космос е застанал в защита,
Съюзът на Галактиките е въстанал!
Любовта могъщество ще има,
... С нея никой не ще се справи!"Та ето кои въпроси възникват вследствие на всички тези многословни внушения, че злото е в Космоса, в извънзените, във влечугите, пък ние хората сме толкова добри, че чак не е за вярване...


Човек, и без да е чел всичко изписано по темата, първо подозира, че това е детска приказка. После обаче се пита: Ако вярваме в силата на Всевишния - един ангел едва ли може да се противопостави на тази сила. Всяко зло е за да ни учи на добро, а не за да причини зло просто ей така. Ако вярваме в Онзи горе, разбира се... Ако вярваме в друго, може да приемаме всякакви такива теории, но те нямат логика. 


 В крайна сметка щом Бог е любов, ние да вярваме, че злото съществува в Космоса и някъде се водят междузвездни войни и други щуротии - да приемем, че е така... Но какво прави в това време Всевишния? Не може да ги спре? Не ги е предвидил? Зает е с друго? Нали няма логика в това? И защо го е създал това зло, като ни учи да сме добри и да обичаме?

Да се плашат хората с някакви чудовища, с които Всевишният не може да се справи, това е изкривяване на Божествената доктрина - ако вярваме във Всевишния, нека да кажем какво прави той, докато Злото прави каквото си иска? Но никой не дава отговори на тези въпроси...


Цар Давид е казал: "Аз избирам Божието наказание, защото Бог е по-милостив от хората!". Същото ни показва и Христос, който дава изява на  емоциите си след като е залят от гняв заради търгашите, които не пожалват и храма, устремени към печалбата на всяка цена... Но той не ги наказва с цялата сила на божествената си същност, напротив... Те го наказват впоследствие. Хората убиват Христос, не той тях - това е истината за отношението между нас и Божествената Вселена. Какво би се случило с всеки, който дойде на Земята, за да ни учи да сме подобри, да обичаме и да приемаме любовта на другите? Вече знаем какво се е случило. Бог праща сина си на Земята, а хората го убиват! 
Къде е злото в случая? Извън нас? В Космоса? Ако беше така, отдавна щяха да си занулили...Защото имат тази възможност, за разлика от нас. Но не го правят. 
Каква е разликата между нас, хората на Земята и Бог, който ни е създал нас и всичко около нас? 
Огромна! 
Ние сме в толкова ранен етап на осъзнаване, на развитие и на осмисляне на всичко, което ни се случва, че дори е излишно да говорим на тази тема. За да не задълбочаваме тъгата от истината, която трябва да си кажем за самите нас...
Все пак - ако четейки това искаме да си отговорим на въпроса: В нас ли е злото или извън нас, първо трябва да си отговорим на въпроса: Ако Бог е любов, защо на нас ни е толкова трудно да сме добри и да обичаме? Защо ни е по-лесно да сме част от това зло, което в крайна сметка е само в главите ни? 
Защото най-голямото доказателство за това, че във Вселената зло няма, а то е само в главите ни, е фактът, че още ни има!


И за финал - често чувам, че този или онзи е заспал, и не може да се пробуди и да се осъзнае...


Тук отново подценяваме Всевишния - все едно той не е  предвидил  нашето спане или нашето събуждане? Ние с нищо няма да го изненадаме. Единствената ни мисия тук е да се научим да сме добри и да обичаме, а който вече се е научил, да помага на другите. 
Вярвам, че се справяме добре, щом ни има все още!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...