ЗАЩО ЗЛОТО Е САМО В ГЛАВИТЕ НИ И ЗАЩО, АКО БЕШЕ ИЗВЪН НАС, НЯМАШЕ ДА НИ ИМА?



ЗАЩО ЗЛОТО Е САМО В ГЛАВИТЕ НИ И АКО БЕШЕ ИЗВЪН НАС, НЯМАШЕ ДА НИ ИМА?



През последните месеци все повече хора се интересуват от темата на 2012-та година - преходът към новото духовно измерение. 
Заради изобилието от информация по този въпрос, която в повечето случаи е взаимноизключваща се, потокът от версии и разбирания е объркващ или забавен, в зависимост от разбиранията на всеки от нас. 


 Интерпретациите на очакваните събития (макар за повечето да не е съвсем ясно какво толкова ще се промени, а и скептицизмът е завладял мнозинството), предвещават наближаването на грандиозни събития... По-любознателните са убедени, че сме избрали да се родим  в най-пиковия и най-значим момент от развитието на цивилизацията ни.  Твърдят също, че скоро ще пораснем (изведнъж явно :) и ще се трансформираме...


За едни новата епоха е шоу, което  се организира веднъж на 26 000 години и само може да благодарим, че сме поканени...


За други - преходът така е накокошинил извънземните и земните в целия Космос, че те водят ожесточени астрални битки с рептилите... Дори се дава за пример и резултат от това земетресението в Шабла от началото на зимата през 2011-та.


За трети "тъмните сили" ги е страх да не се осъзнаем, защото разбират, че губят битката, а досега са се хранили с нашите енергии. Те са ни зомбирали, за  да не се осъзнаем, защото ще загинат без нашата божествена енергия?!? Тези астрални битки ще се прехвърлят и на земно ниво, твърдт още почитатели на небивалиците. Това ще е финалът, пак според тях. Сринати са всичките им бази и бастиони (на кои - рептилите, тъмни сили, илюминатите, лошите енергии?!?). Тази страховита версия допълва, че 90% от децата, които се раждат от около 10 г. насам, са воини. Говори се (но кой го говори това не е ясно), че рептилите са подготвили земетресението в Шабла като цунами и е трябвало да убие поне 150 000 човека (пак не е ясно защо и кои). Спрели са го обаче хората или по-точно онези, които воюват. 


Ние, земните хора, създателите на най-безумните касапници в историята на Вселената може би, не само на Земята, се вайкаме и се чудим от колко кладенеца да доведем вода, за да покажем, че злото не е в нас, а някъде в безкрайните небеса, някакви зли сили водят войни с добрите и положението е повече от страшно... Всъщност - тези безумни войни се водят тук и сега не от извънземните и не в Космоса, а на всички континенти и на всякаква цена с цел някой нещо да спечели от цялата тази касапница, поредна форма за демонстрация на липсата на човещина, на зверщина, на каквато сме способни ние хората, а не тези, които евентуално някъде в Космоса воюват... Защото това зло, което се опитваме да прехвърлим извън Земята и да си внушаваме, че то не е типично за нас, а за някакви тъмни сили, пък ние сме само потърпевши, е лишено от всякакви аргументи...


Друга версия, която все повече набира скорост е, че тези, които се стремят да експлоатират Земята и населението й, повече няма да преуспяват, времето им за осъзнаване изтече (?!?) Злото идва от от желанието на един ангел да се отрече от доброто, защото иска да властва и да е той господар, пишат още във форумите тези иначе интелигентни хора, които обаче не си задават някои елементарни въпроса, които аз ще им задам.
Като допълнение всичко това е направено и в рими:
"Целият Космос е застанал в защита,
Съюзът на Галактиките е въстанал!
Любовта могъщество ще има,
... С нея никой не ще се справи!"



Та ето кои въпроси възникват вследствие на всички тези многословни внушения, че злото е в Космоса, в извънзените, във влечугите, пък ние хората сме толкова добри, че чак не е за вярване...


Човек, и без да е чел всичко изписано по темата, първо подозира, че това е детска приказка. После обаче се пита: Ако вярваме в силата на Всевишния - един ангел едва ли може да се противопостави на тази сила. Всяко зло е за да ни учи на добро, а не за да причини зло просто ей така. Ако вярваме в Онзи горе, разбира се... Ако вярваме в друго, може да приемаме всякакви такива теории, но те нямат логика. 


 В крайна сметка щом Бог е любов, ние да вярваме, че злото съществува в Космоса и някъде се водят междузвездни войни и други щуротии - да приемем, че е така... Но какво прави в това време Всевишния? Не може да ги спре? Не ги е предвидил? Зает е с друго? Нали няма логика в това? И защо го е създал това зло, като ни учи да сме добри и да обичаме?

Да се плашат хората с някакви чудовища, с които Всевишният не може да се справи, това е изкривяване на Божествената доктрина - ако вярваме във Всевишния, нека да кажем какво прави той, докато Злото прави каквото си иска? Но никой не дава отговори на тези въпроси...


Цар Давид е казал: "Аз избирам Божието наказание, защото Бог е по-милостив от хората!". Същото ни показва и Христос, който дава изява на  емоциите си след като е залят от гняв заради търгашите, които не пожалват и храма, устремени към печалбата на всяка цена... Но той не ги наказва с цялата сила на божествената си същност, напротив... Те го наказват впоследствие. Хората убиват Христос, не той тях - това е истината за отношението между нас и Божествената Вселена. Какво би се случило с всеки, който дойде на Земята, за да ни учи да сме подобри, да обичаме и да приемаме любовта на другите? Вече знаем какво се е случило. Бог праща сина си на Земята, а хората го убиват! 
Къде е злото в случая? Извън нас? В Космоса? Ако беше така, отдавна щяха да си занулили...Защото имат тази възможност, за разлика от нас. Но не го правят. 
Каква е разликата между нас, хората на Земята и Бог, който ни е създал нас и всичко около нас? 
Огромна! 
Ние сме в толкова ранен етап на осъзнаване, на развитие и на осмисляне на всичко, което ни се случва, че дори е излишно да говорим на тази тема. За да не задълбочаваме тъгата от истината, която трябва да си кажем за самите нас...
Все пак - ако четейки това искаме да си отговорим на въпроса: В нас ли е злото или извън нас, първо трябва да си отговорим на въпроса: Ако Бог е любов, защо на нас ни е толкова трудно да сме добри и да обичаме? Защо ни е по-лесно да сме част от това зло, което в крайна сметка е само в главите ни? 
Защото най-голямото доказателство за това, че във Вселената зло няма, а то е само в главите ни, е фактът, че още ни има!


И за финал - често чувам, че този или онзи е заспал, и не може да се пробуди и да се осъзнае...


Тук отново подценяваме Всевишния - все едно той не е  предвидил  нашето спане или нашето събуждане? Ние с нищо няма да го изненадаме. Единствената ни мисия тук е да се научим да сме добри и да обичаме, а който вече се е научил, да помага на другите. 
Вярвам, че се справяме добре, щом ни има все още!

Коментари