За истинските българи и как градят "новия Ноев ковчег"

За истинските българи и как градят "новия Ноев ковчег"


Големите ни мечти, които най-трудно превръщаме в реалност, ни носят и най-много радост. 


След няколко месеца подготовка и срещи с истински българи, които без да вдигат шум подобно на измислените ни герои, с оптимизъм и постоянство, без да чакат на държавата и на някой друг, изграждат "новия Ноев ковчег", който ще ни е нужен, за да оцелем в следващите години. 
И докато мнозинството не иска да си мръдне пръста, ако от това не последва някаква лична изгода и далавера, тези истински българи приеха поканата на нашето сдружение "Велика БОЛГАРИА" да подкрепят нашето начало за възраждане на българския дух, който ни е съхранил хилядолетия. И да върнем истинската история на българите, за да повярват в силата на този велик дух, който преди няколко века силно притесни новите европейци и те ни сложиха каиша на врата. Макар и със замаскирани сюжети и герои. 


Щастлива съм, че даваме това начало и се надявам повече българи да се изпълнят с оптимизъм като знаят, че огромният български потенциал не е изчезнал през годините и за разлика от медийните герои, които са като въдзух под налягане - популярни, но ненужни, истинските българи не спират да градят, за да ни има и утре. 

Доста време допълвахме целите, които искаме да постигнем, но се оказа, че винаги ще има още и още идеи, които ще искаме да реализираме. Ето и част от тях:
          - да организираме и подпомагаме дарителска дейност, извършвана от български и чуждестранни физически и юридически лица в подкрепа на образованието, науката, културата, възстановяването и опазването на исторически и културни ценности и други социални сфери;
-         -  да подпомагаме развитието на културното и историческото наследство;
-        -   да съдействаме за развитието на културния туризъм;
-     -   да съдействаме за развитието на образованието и обучението в областта на културното и историческото наследство;
-    - да подпомагаме популяризирането на културноисторическите ценности в страната и в чужбина;
-       - да осъществяваме консултантска и експертна дейност в областта на културното и историческото наследство;
-      -    да възстановяваме и опазваме културноисторическите ценности;
-        -  да популяризираме иновации от български произход;
-         - да популяризираме истинската история на България.


Тъй като сме събрали само учени, творци и журналисти, начинът, по който ще постигаме целите си също ще е с най-силното оръжие, с което разполагаме - Силата на Словото. 

     Това беше причината да започнем дейността си с издаването на нашия вестник Велика БОЛГАРИА - първият вестник за българския дух, без политика и без лоши новини. Това бе и една моя идея за нов вид медия, която да не е подчинена на лишената от духовно осъзнаване концепция, че добрата новина не е новина и че медия без политика и интереси няма финансова възможност да съществува. 
     Факт е, че ни е безкрайно трудно. Но е факт и че много наши приятели, които харесаха идеята ни и я почустваха близка до сърцата им, ни помагат още от самото ни начало. Художниците Гергана Владова и Моно Петра, дизайнерките от Арт студио КАВ Краси и Ани Стефанови, Алекс Евтимов и неговото дизайнерско студио, ни помагат в събота чрез техните красиви творби да финансираме издаването на вестника.
Авторите на книгите, които също ще представим в събота в ресторант Ривър Сайд в Драгалевци, подкрепил ни в този важен момент - физикът Илия Илиев, нашите съучредители 88-годишният професор по история Петър Чолов, проф. Евгений Сачев, доц. д-р Красимир Коев, журналистът и писател Рум Марк. 

 Всички те не жалят сили, за да помагат на една толкова близка до сърцата ни идея. Проф. Сашо Драганов месеци наред се вдъхновяваше за нашето лого, в което съчета три от най-важните символи - древната българска осмолъчка, символ на вечността, Розетката от Плиска и знака на рода Дуло, съчетани с цвета на духовния ни преход и енергия - индигото.   
      Докато хората, които спонсорират медиите, още съзряват за момента да подпомогнат вестник, който събужда българския дух, той се появи на бял свят с подкрепата на нашия съучредител Давид Леви. Друг човек от нашето  сдружение  - Даниел Делчев, се зае да разпространява вестника, за да стигне до повече хора, които от първата му поява в началото на септември до днес не спират да ни звънят с въпроса: Кога ще излезе следващия брой, как да го открием? Не спирайте да го издавате, ние имаме нужда да четем това!
Сред толкова мъже - ние с прекрасната Силвия Николова не спираме да активираме ентусиазма в името на благородната ни кауза, не спираме да даваме идеи и да търсим начини да ги реализираме. 

Учедителите на нашето сдружение ще извършваме дейност с патриотично-просветителски характер;
-         експертни срещи, конференции и семинари;
-         временни и постоянни експозиции;
-  изложби за популяризиране на българското културно и историческото наследство в страната и в чужбина;
-       разработване и участие в проекти свързани с целите на сдружението пред български и чуждестранни институции и организации;
-    организиране на инициативи и изяви, свързани с разпространението на философско-етични и езотерични знания и други. 

Всеки, който иска да стане част от нашето сдружение, може да го направи като се свърже с нас. 

Благодарим на всички приятели за подкрепата!

 http://www.facebook.com/groups/213516448666830/










Коментари