четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Защо за наука и образование у нас пари все няма?Замисляли ли сте се, колко държави имат в празниците си Ден на Будителите и Ден на писмеността? Само българите. Не случайно и акад. Лихачов е казал: Българите са носители на най-древната култура и Българите ще поведат света към духовното трето хилядолетие!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4260331
И в същото време виждаме, че само този духовен народ е подложен на изпитанието да има за управници затънали в корупция политици, които наливат данъците ни не в култура и образование, към които духът ни е привързан от хилядолетия, а в сфери, от които тези данъци бързо и лесно изтичат. 

А и на кой политик му е нужен образован народ, като с неграмотните цигански и турски гласове се решават изборите през последните 22 години у нас.
Затова е напълно обяснимо защо на празника на будителите - 1 ноември, учените от БАН повеждат една будителска битка, която трябва да бъде и наша, ако сме българи: "С черни знамена по прозорците на Българската академия на науките (БАН) академиците започнаха протест срещу орязания с 9% бюджет на академията, която ще получи около 5 млн. лв. по-малко през 2012 г., съобщи БНР.
На общо събрание академиците решиха да предприемат крайни мерки, които включват и дело срещу българското правителство в Страсбург."

След като коментирах орязяния бюджет на учените от БАН, новината за 1 млрд. лева бюджет за МВР няма как да не ни радва. Все пак интелигентните хора са враг № 1 на ромско-турската кебапчийница, която е безотказен джакпот на всички политици, готови да влязат във властта, за да (ни) работят също толкова безотказно. 
А пък от СРС-та, доноси и холивудски акции всеки народ, плюл върху духовността и културата, има вопиюща нужда....
"Намалиха бюджета на БАН - все пак за какво са ни българи със знания, по-добре да има за СРС - миналата година бяха 100 млн., а сега са необходими повече :) Науката само пречи на СРС-тата.... "Бяхме шокирани, когато разбрахме, че не само прогнозният бюджет от 59 милиона, който е абсолютно недостатъчен, не се дава, ами се орязват допълнителни 5 милиона и се дават 54 милиона. Това наистина е гавра с академията”, категоричен бе проф. Хаджитодоров."Всъщност, това е гавра с всички нас! Народ, който допуска науката и образованието да са последна грижа в живота на днешните и утрешните поколения - няма бъдеще. Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...