четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Как на маса шепа хора решават съдбата на всички нас?Една тема, която е много важна за нас, българите и то точно сега, когато без никаква логика същите тези Господари на света се активираха да се спасяват от 2012-та не къде да е, а тук - в България. Най-богатите от тях започнаха масово да купуват МОЛ-ове у нас, изкупиха земите ни, а сега се готвят и чиста храна да си произвождет на наша земя, ако може и шистов газ, за енергийна независимост, ще се чувстват на седмото небе. 

Тези, които всяка година на маса разпределят населението на света и как да живее или не живее то, са на нашия праг... Защо? Ето и думите на бивш евродепутат, който хвърля достатъчно светлина върху това, което се случва зад гърба на милиардите земни жители.  Джулието Киеза: 9 души всеки месец се събират в един ресторант на “Уолстрийт” и си играят със съдбата на 9 милиарда


Светът е заплашен от война за ресурси
Онлайн Парламент
http://www.svobodnoslovo.com/%D0%B4%D0%B6%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B7%D0%B0-9-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%8A/
Джулието Киеза е бивш депутат в Европейския парламент и известен антиглобалист. Той даде интервю преди няколко седмици за „Росбалт“. Предлагаме ви резюме с най-интересното от него. 

Снимка: on-parliament.com
„В близките години светът е заплашен от война за ресурси. За да се избегне такава катастрофа, ние се нуждаем от основна смяна на потребителската етика. В този случай обаче, финансовият елит вероятно ще иска да реши всички проблеми чрез сценария от 11 септември 2001 година. Ние сме в началото на преходен период, който няма прецедент в историята. Той можеше да настъпи преди десетина години, но САЩ през 2001 г., поради събитията от 11 септември отложиха кризата със 7 години. Отложиха я , но не я отмениха. И през 2008 г. тя се върна.
Кой ще се възползва от тази епоха – е сложно, но вече е ясно, че историята от последните три века е към своя край. Днес е ясно, че е невъзможно развитие извън затворената система на ресурсите – светът е достигнал границите си на развитие. Всички тези хора, които казват, че старата система ще продължи да работи – лъжат. Въглища, нефт, дори и уранът – всички ресурси на планетата са почти изчерпани и е само въпрос на време преди те най-накрая да свършат.
Всички наши реалности, с които сме свикнали ще се променят. Цивилизацията на парите ще изчезне. Ние трябва да разберем, че старата демокрация вече умира. В Европа половината от населението не стига до урните – и не заради политическа апатия. Огромен брой хора не припознават своe представителство във властта. Аз не съм против парламента, общински съвети и т.н. Просто трябва да се създаде нова система на представителство, нови партии и движения. И това движение трябва да тръгне отдолу, от дъното.
Нас ни манипулират, нас ни мамят! Хората са се превърнали в инструмент за покупки. Мозъкът на почти всички хора се контролира абсолютно. Ние живеем заради този пазар, когато работим и когато си почиваме. Той е този, който диктува действията ни. Ние не сме свободни хора. Журналистите трябва да информират хората. Но медиите мълчат по този въпрос. Телевизията по 24 часа ни казва какво да купуваме, че нашата скала за ценности е покупателната ни способност.
Всъщност в съвременната телевизия истинската информация е не повече ота 8%. Всичко останало е реклама, както и забавление. А човекът го формират същите тези 92%. За начало бих национализирал медиите. Преди 50 години човешката личност се формираше в семейството, в училище, а понякога – в църквата. Днес 90% от мисленето на младите хора, се формира от телевизията. Тя се превърна в най-важната културна структура по целия свят, от САЩ до Индия и Китай. Медийната система – това е фундаментално право на хората, а то не може да бъде приватизирано. Те трябва да бъдат върнати на държавата и нацията. За състоянието на планетата не може да се разкаже на хората без участието на телевизията. Вместо това, тя се опитва да ни убеди да си купим нова кола. 
По същия начин смятам, че ние трябва да национализираме всички банки, печатащи пари. Ние губим контрол върху парите.
- Кои сме ние?
Държавите и гражданите на държавите. В средата на декември, „Ню Йорк Таймс“ публикува на първа страница статия – че всеки месец в един ресторант на „Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки „Голдман Сакс”, “UBS“, “Банка на Америка“, “Deutsche Bank”, и други подобни.
Всеки месец, тези девет души вземат решения за деветте милиарда души по света: какво ще е равнището на безработица в света, колко хора да умрат от глад, колко правителства да бъдат свалени, колко много министри да бъдат купени и така нататък. Това са уважавани престъпници, но те са по-мощни, отколкото всеки световен лидер.
Те имат реална власт – властта на парите”.
http://www.on-parliament.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СЪС СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

Интердисциплинарният изследователски екип „Руните говорят 2“ с ново откритие, което показва какви вреди нанася иманярството върху бълга...