вторник, 30 август 2011 г.

Защо гледаме на Запад - създателите на материалния свят, достигнал дънотоПо повод на коментари в групата ни Велика БОЛГАРИЯ във Фейсбук ще обобщя вечната тема защо е толкова трудно да се работи в полза на националните интереси - и това е проблем от десетилетия, дори от векове.  
В следствие от дълги разговори с наши учени, част от тях работили и за разузнаването, става ясно, че Европа се управлява от една и съща ложа, която назначава управленците, а координацията й е Зад Океана. 
Тази ложа работи против обществата въобще. 
Изходът за мен е, да се отървем от зависимостта й, като потърсим национално сътрудничество с държави на Изток от нас, тези, на които сме дали нашия дух и култура - Индия, Китай, Персия, Русия и всичките й републики, които са част от нашия корен. Голямата ни грешка е, че гледаме на Запад - създателите на този материален свят, който достигна дъното си. Предстои съграждането на нов духовен свят - това се очаква от нас, българите, независимо в коя точка на света сме, какъв език говорим, каква религия и политика предпочитаме. 
Общото между нас е българското ДНК-а - в него е тайната на духа.


И нещо, което явно сме забравили и са ни помогнали да забравим, за да се развихри с пълна сила лакомията на материалния западен свят - българите сме най-древния етнос и нашето ДНК-а е пръснато по целия свят. 
Земята е една - няма какво да делим. 
Където има българи, там има и нашия дух, който ни прави това, което сме. 
Независимо на каква земя сме били - пръснати на Север и юг, Запад и Изток през изминалите хилядолетия, не сме преставали да носим този дух и да го даваме на другите.
 Останалото е човешка глупост - скоро всички ще искат да се нарекат българи и ние ще приемем това. Това е името на нашата цивилизация, а не име на етнос. 
Българин е мисия.Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...