събота, 20 август 2011 г.

ЗАЩО ПРОБЛЕМИТЕ НА СВЕТА ИДВАТ ВСЕ ОТ ЗАПАД - ДИВИЯТ МАТЕРИАЛИЗЪМ И НЕГОВИЯТ ЛОГИЧЕН КРАЙИсторията ни показва, че всички проблеми на света идват от западните общества и Щатите. Докато на върха при тях е изпълнено със странни същества, които изпиват енергията на хората, които управляват, заробват ги за десетилетия с мощна и безжалостна банкова система, кредити и свръхпроизводство, което да вдига печалбите им, без да е в полза на обществото, то обикновения човек там живее, за да яде, а в края на земния си път, като се обърне, е няколко рула тоалетна хартия. Защото това остава от техния път. Няма го наученото, което учим ние. Всеки проблем, всяка трудност е урок. Добре или по-малко добре го учим, но с наученото сътворяваме дните си, те са различни, няма един с един да си приличат. Това не оценяваме. И горе сигурно ни се смеят, че сме толкова тесногръди и не виждаме какви шансове са ни дали. Това е мое мнение, на базата на наблюденията ми поне от 15 години.


Наложи ми се скоро да коментирам една нова група, която е правена пак от неосъзнати българи, нарекли са я по доста гнусния начин "Заедно срещу мизерния живот в България". Явно тези хора никога не са били извън България - в Амстердам, Брюксел, Виена или друга столици, за да видят вечер като плъзнат негри-дилъри и проститутки по центъра, какво е мизерия и страх се възцаряват. 
Затова  питам тези хора - били ли сте някога извън България, в Европа или Щатите, където времето е спряло, хората не живеят, не мислят, не усещат вкуса на времето? Работят и ядат, за да живеят, без никога да им се налага решават проблем след проблем, както при нас. Всеки ден имаме уроци и изпитания, които ни изграждат такива, каквито сме. И когато един българин премине границите и отиде да работи навън, със завидна лекота се справя с тяхната бездуховна, студена машина. Защото е натрупал опита си тук, натрупал е умения и знания, които най-доброто училище само може да ни предложи - училището на живота. 


Дарени сте с ген, който е без еквивалент по света. Умни сте, духовни сте, можете да страдате и да обичате, преживявате всеки ден нещо ново. Кога в чужбина ще ви се случи това? Имате управление, което ви кара да са бунтувате, да се учите как да се справяте с държавна машина - това къде ще ви се случи да го научите? Разбирате ли колко много учите за този кратък живот? Или всичко е хленчене и липса на осъзнаване, тъй като така сте чули, че правят неосъзнатите около вас? 
Четете Дънов, той ни е дал основата за радост, че сме българи. Държавата не е всичко, вие сте всичко.
НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПРИВИДНОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ. РАДВАЙТЕ СЕ, ЧЕ СТЕ РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ. СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКЪВ КЪСМЕТ Е ЗА ВАС. РАДВАЙТЕ СЕ, КОГАТО ИМАТЕ ИЗПИТАНИЯ И ТРУДНОСТИ, БЛАГОДАРЕТЕ ВСЕКИ ДЕН НА ОНЗИ ГОРЕ ЗА ТОВА, КОЕТО ВИ Е ДАЛ. ТО Е ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НА ВСЕКИ ДРУГ НАРОД. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ НИ СЕ СМЕЯТ ОТГОРЕ НА ХЛЕНЧЕНИЯТА, КОИТО НЯМАТ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ. 


ЗАЩОТО СМЕ В НАЙ-ДОБРОТО УЧИЛИЩЕ НА ЖИВОТА, НИКОЙ НАРОД НЕ Е НАГРАДЕН ТАКА.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...