ЗАЩО ПРОБЛЕМИТЕ НА СВЕТА ИДВАТ ВСЕ ОТ ЗАПАД - ДИВИЯТ МАТЕРИАЛИЗЪМ И НЕГОВИЯТ ЛОГИЧЕН КРАЙ



Историята ни показва, че всички проблеми на света идват от западните общества и Щатите. Докато на върха при тях е изпълнено със странни същества, които изпиват енергията на хората, които управляват, заробват ги за десетилетия с мощна и безжалостна банкова система, кредити и свръхпроизводство, което да вдига печалбите им, без да е в полза на обществото, то обикновения човек там живее, за да яде, а в края на земния си път, като се обърне, е няколко рула тоалетна хартия. Защото това остава от техния път. Няма го наученото, което учим ние. Всеки проблем, всяка трудност е урок. Добре или по-малко добре го учим, но с наученото сътворяваме дните си, те са различни, няма един с един да си приличат. Това не оценяваме. И горе сигурно ни се смеят, че сме толкова тесногръди и не виждаме какви шансове са ни дали. Това е мое мнение, на базата на наблюденията ми поне от 15 години.


Наложи ми се скоро да коментирам една нова група, която е правена пак от неосъзнати българи, нарекли са я по доста гнусния начин "Заедно срещу мизерния живот в България". Явно тези хора никога не са били извън България - в Амстердам, Брюксел, Виена или друга столици, за да видят вечер като плъзнат негри-дилъри и проститутки по центъра, какво е мизерия и страх се възцаряват. 
Затова  питам тези хора - били ли сте някога извън България, в Европа или Щатите, където времето е спряло, хората не живеят, не мислят, не усещат вкуса на времето? Работят и ядат, за да живеят, без никога да им се налага решават проблем след проблем, както при нас. Всеки ден имаме уроци и изпитания, които ни изграждат такива, каквито сме. И когато един българин премине границите и отиде да работи навън, със завидна лекота се справя с тяхната бездуховна, студена машина. Защото е натрупал опита си тук, натрупал е умения и знания, които най-доброто училище само може да ни предложи - училището на живота. 


Дарени сте с ген, който е без еквивалент по света. Умни сте, духовни сте, можете да страдате и да обичате, преживявате всеки ден нещо ново. Кога в чужбина ще ви се случи това? Имате управление, което ви кара да са бунтувате, да се учите как да се справяте с държавна машина - това къде ще ви се случи да го научите? Разбирате ли колко много учите за този кратък живот? Или всичко е хленчене и липса на осъзнаване, тъй като така сте чули, че правят неосъзнатите около вас? 
Четете Дънов, той ни е дал основата за радост, че сме българи. Държавата не е всичко, вие сте всичко.




НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПРИВИДНОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ. РАДВАЙТЕ СЕ, ЧЕ СТЕ РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ. СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКЪВ КЪСМЕТ Е ЗА ВАС. РАДВАЙТЕ СЕ, КОГАТО ИМАТЕ ИЗПИТАНИЯ И ТРУДНОСТИ, БЛАГОДАРЕТЕ ВСЕКИ ДЕН НА ОНЗИ ГОРЕ ЗА ТОВА, КОЕТО ВИ Е ДАЛ. ТО Е ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НА ВСЕКИ ДРУГ НАРОД. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ НИ СЕ СМЕЯТ ОТГОРЕ НА ХЛЕНЧЕНИЯТА, КОИТО НЯМАТ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ. 


ЗАЩОТО СМЕ В НАЙ-ДОБРОТО УЧИЛИЩЕ НА ЖИВОТА, НИКОЙ НАРОД НЕ Е НАГРАДЕН ТАКА.










Коментари