ЗАЩО СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ СА ВЗЕЛИ ОТ ИСТОРИЯТА НИ?

Българите са носители на тайнствените космически знания, както са ни описали китайци и индийци. 
Какво сме правили ние през всичките 15 или 20 хилядолетия, откакто са ни създали като първата бяла раса с най-голям духовен заряд - ние сме предавали на всички знания и умения, били сме благородни като златото, което нищо не задържа, щедро е и затова винаги блести и не ръждясва като другите метали. 
Проводник сме, а не трупаме и не задържаме, затова ще сме вечни като златото. Поне за мен това е символът, проследявайки пътя на българите. Даваме календара на Китай, без да претендираме, че е наш. Те го наричат китайски, защото не са проводници като нас, а задържат това, което са получили. Така е и с другите етноси, които са се докоснали до нас. Затова ние ще намираме все повече доказателсва за присъствието ни в историите на големи и малки държави.


По същата причина не претендираме и за писмеността, която сме дали, за създаването на религиите пак от нас, за цялата духовна култура, която произлиза от нас. А всеки иска да ни вземе нещо, всеки народ си придърпва различни наши постижения и ги определя като свои. Това е много характерно за нас и сигурно ви е правило и на вас впечатление.


И ние трябва да приемем това и да се радваме, че сме учители на днешната цивилизация. В духовното й развитие. Знаете, че ние никога не сме се намесвали в материалното развитие и мнозина от нас, които не са прозорливи, са определяли това като наш недостатък. А всъщност напротив. Трябва да се гордеем, че сме се опазили от материалната зависимост, ние съществуваме и без нея, оцелели сме със силата на духа, а не с материята, в която няма и грам от нашата сила. 




Благородни сме като златото, нека продължим да сме проводник и на доброто, което трябва да предадем на всички народи. 



Коментари