Защо Волжките българи се събудиха, а ние не?

Българите в Татарстан вече открито говорят за желанието си отново да бъдат наречени българи. 
Правят форуми в Казан. 
Обсъждат културната цялост на българите. 
А у нас не се чува и дума за това. 
Преди Москва ни пречеше за близостта с българите от Волжка България, сега ние си пречим. 
Не показваме по никакъв начин, че ни интересува какво се случва с милионите българи в бившата СССР. А ревем, че българите намаляват...
www.regnum.ru






Както е казала Ванга, Слава Севрюкова и Дънов - ако изчезнат  българите, ще изчезне и светът. Но за нихилиста Бай Ганьо това не означава нищо, освен врели-некипели.

Затова, колкото и да ни лъжат, че сме на изчезване и че е емигрирала безвъзвратно най-можещата и качествена част от нас, истината е, че българите са много повече, отколкото можем да си представим. Заради запор от Москва повече от век не сме имали достъп до нашите братя от Волжка България. Но те не са забравили произхода си. И знаят за него повече, отколкото и ние дори.
А и ние дори не се интересуваме защо сме най-древния етнос в света, защо сме най-древната цивилизация, защо другите народи се оптиват да ни елиминират от толкова векове, само и само истината за българите да не излезе на бял свят.

Но както е казала и Ванга - колкото и да крият достойните факти от историята на българите, те отново ще излезнат на бял свят. И се надявам това да се случи съвсем скоро.





Коментари