Кога ще се събудим, за да осъзнаем кои сме?

Само дни преди изрисуването на паметника на СССР попитах защо сред толкова комунистически и съветски паменици в София няма нито един знак за почит от наша страна към тези, които са ни създали и с които трябва да се гордеем много повече - хан Кубрат и хан Аспарух? Не е ли по-нормално и национално значимо да ги почетем тях, а не тези, които са ни заробили? Не очаквам отговор, но ми е трудно да мълча на тази тема.


Това е направено с цел да бъде завряна в килера най-светлата и велика част от историята ни. Замислете се, защо няма и булеварди на името на хановете ни, които са били наречени Велики българи от народите, които са се докосвали до тях. Докато са ни управлявали ханове сме били чисти, силни и с истински български дух. После сме си дали задниците на византийците, за да превърнат хановете в князе - и сега си носим последствията от това надупване.

Затова всеки се пита - докога ще продължава това затъване? Докато си изплатим греховете, които сме натрупали към нашия корен. Аз вярвам и работа върху това - да си върнем чистия български дух от времето на великите българи. Историята ни показва, че тези велики българи са били уважавани през всички територии, през които са минали. Създали сме Индия, Китай, Русия, Италия... Две Българии има и до сега - Дунавска и Волжка България - няма друг народ, който да е изграждал толкова велика история. Всеки е крал от историята ни, за да добави малко величие към своя род. Дали сме на всички, значи не сме роби, славяни и всичко, в което се опитват да ни убеждават че сме през последните столетия. 

Въпросът е кога ще се събудим, за да осъзнаем кои сме?



Коментари