понеделник, 27 юни 2011 г.

СЪВЕТСКИЯТ НИХИЛИЗЪМ НА БЪЛГАРИТЕ...

КЛИШЕТО, ПОВТАРЯНЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ ГОДИНИ НАРЕД, ЧЕ ИМАМЕ РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ, Е СРЕД НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЪЖИ, ВНУШЕНИ ОТ СЪВЕТСКАТА СОЦСИСТЕМА С ЦЕЛ АСИМИЛИРАНЕТО НИ  НА СЛАВЯНСКИ ПРИНЦИП, ДРУГА ГОЛЯМА СЪВЕТСКА ЛЪЖА. 


ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ НЕ СА С РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ? 
1. НЕКА СИ ОТГОВОРИМ НА ЕДИН ДРУГ ВЪПРОС ПЪРВО: Защо народите, които са се докосвали до нас, са ни нарекли Велики българи? Настъпи ли времето българите да осъзнаят истината за своя корен и да се гордеят с произхода си? Аз вярвам, че времето е дошло и вече нищо не може да ни върне назад с внушението, че сме робско племе със славянско ДНК-а.

По-новите държави в Европа, вкл. и СССР се опитват от векове да ни втълпят, че сме робско племе, дори са успели да скрият голяма част от историята ни и да я откраднат в своя полза. Католиците помагат на османските войски да ни превземат в края на 14 век, по-късно руснаците се опитват да ни заробят, уж че ни освобождават от турците. Така и става. Народи с 5 или 10 века история не искат велик народ като българския да е повече от тях и не го допускат повече от 6 века. Но е факт, че това няма как да се скрие. Визайнтийска, османска, руска империя, СССР и сега ЕС се опитват да ни асимилират, но всички те се разпадат, а ние оставаме. Това трябва да ни говори повече от глупостите, че сме робско племе и славяни. И тепърва ще се разбере кои са българите. Жалко, че има толкова нихилисти - те помагат на чуждите народи да продължават да ни тровят с голямата лъжа, че сме роби.


2. Неоспорим факт е, че българите сме били българи векове преди другите народи, които са били племена до преди няколко века, и нарекли ни роби.  Българите на хан Аспарух идват с една конница на Балканите, правят държава и я наричат България. Не славяния, например. Защото такова понятие не е имало, то е създадено пак от съветската идеология преди по-малко от век.  
Имали сме България, даже две държави с едно име имаме, много преди да има Русия, Османска империя и САЩ и по всичко личи, че ще ни има и след като тези държави и империи вече не съществуват. Това ни дава много повече информация за нас самите, отколкото всички мапинулации и лъжи в историята ни, писана с цел обслужване на чужди интереси.  Трябва сърце, и то голямо, и български корен, добре съхранен, за да оцениш корена си и да го цениш. 
Един от законите, който спешно трябва да бъде въведен в България е, закон срещу подклаждащите нихилизъм в България. На такива хора трябва да им се отнемат българските паспорти, защото благодарение на следването на тази нихилистична политика, обслужваща чужди интереси, българите днес не могат да оценят достойнството от това, че са българи.


2. СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ДУХ СТОИ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И Е СТОЯЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 1000 ГОДИНИ. ПЪРВО СА НИ ОГРАБИЛИ ВИЗАНТИЙЦИТЕ И ТО С ХИТРОСТ, ПОСЛЕ КАТОЛИЦИТЕ, КОИТО И НЕ СА НИ ПРОСТИЛИ, ЧЕ НАШ ВЛАДЕТЕЛ ГИ Е РАЗМАЗАЛ КАТО ПИЛЕТА ПРИ ОПИТА ИМ ДА МИНАТ ПРЕЗ СТРАНАТА НИ ПОД ФОРМАТА НА КРЪСТОНОСЕН ПОХОД. ЗАРАДИ КАТОЛИЦИТЕ СМЕ БИЛИ ТОЛКОВА ВЕКОВЕ С ОСМАНСКО ГОСПОДСТВО. ФАКТ, ЗА КОЙТО НЕ СЕ ГОВОРИ ВСЕ ОЩЕ, НО Е ВРЕМЕ ДА СЕ КАЖЕ И ТАЗИ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НИ. 
Ето кратка хронология на събитията, които дават по-късно основание на католическа Европа да обрече българите на унищожение с коварни методи. Целта е - отмъщение. Безчинствата на католиците, извършени под формата на кръстоносни походи, нямат аналог в историята. При започналия раздор между източно и западно християнство, цар Калоян спира този кървав поход, което впоследствие води до целенасочено организирана кампания за    заличаването на българите. 
Какво четем в историята:
"Победата на цар Калоян над кръстоносците при Адрианопол. 
- Безчет са паметните битки в българското Средновековие, няколко обаче са тези, за които с увереност можем да кажем, че са променили хода на историята на целия европейски континент. Наред с битката на хан Аспарух с византийската войска при Онгъла (област в долното течение на Дунав) през 680 г., след която се основава българската държава на Дунав, и на хан Тервел с арабите през 718 г. пред стените на Константинопол, достойно място в този списък заема и победата на цар Калоян над латинските рицари при Адрианопол, днешния Одрин в Турция, на 14 април 1205 г. 
Как се стига до този сблъсък с вековни исторически последици? 
В началото на 13-и век се организира поредният, Четвърти кръстоносен поход, с традиционната цел за освобождаване на Светите за християните места в Палестина от властта на мюсюлманите. По това време обаче бездната, която се е отворила между източното и западното християнство още от средата на 11 век, се е задълбочила до степен на взаимното недоверие и неприязън. Византийската империя преживява вътрешна криза. Така че нищо не спира рицарите, тръгнали да освобождават Светите земи, да се насочат към една по-лесна цел – Константинопол, столицата на Византия, най-големия и пълен с богатства град на Средновековна Европа. След многобройни конфликти с византийците рицарите щурмуват столицата на империята и на 12 април 1204 г. за първи път в историята си градът на Константин Велики пада в ръцете на чужд завоевател. Три дни градът е подложен на опустошение. Богатствата му са разграбени, храмовете осквернени, безценни произведения на изкуството – варварски унищожени. Както пише византийският историограф на епохата Никита Хониат, дори арабите били “по-човеколюбиви и кротки” от тези “мъже, които носят кръста Христов на раменете си”. Какво следва - не е нужно да сме много умни, за да стигнем до извода, че романтичната идея на кръстоносните походи съвсем не е такава на практика:

"На императорския престол в Константинопол е поставен граф Балдуин от Фландрия. Най-тежък удар понася Византийската църква, подчинена на Римския папа, който след дългогодишни дипломатически усилия да наложи духовното си върховенство на изток, сега вижда възможност да го стори със силата на оръжието. Дори българският цар Калоян (1197 – 1207) в търсене на международно признание подчинява Българската църква на папската власт. За съвременниците изглежда, че православната българо-византийска общност е към своя край.
Насилията на рицарите превръщат старото недоверие на ромеите към тях в омраза. От Латинската империя се отдръпва и цар Калоян, обезпокоен от засилването на кръстоносната държава и обиден от високомерието на новата власт в Константинопол. Няколко месеца след завоеванието жителите на Тракия въстават срещу новите владетели на империята и предлагат съюз на единствения си възможен съюзник в този момент – българския цар, като му обещават императорската корона. Калоян приема предложението на драго сърце и скоро много от градовете в Тракия преминават под властта му.
Наличните в Константинопол латински сили веднага се организират и потеглят на поход начело с императора Балдуин да окажат отпор на въстаналите ромеи и българския цар. Когато достигат до Одрин обаче, виждат, че на стените му вече се веят знамената на Калоян. Живо описание на битката ни е оставил очевидецът Жофроа дьо Вилардуен. Рицарите обсаждат града, но когато вече са близо до успеха, на помощ на неговите жители начело на голяма войска от българи и кумани идва самият български цар.  На определеното за засадата място основните сили на българския владетел излизат от укритието си зад околните хълмове и, както пише летописецът, кръстоносците се озовават обградени от всички страни като от “черен и гъст облак”.  Накрая сам император Балдуин с 200 отбрани воини се хвърля в битката. Обграден отвсякъде, той е заловен жив и отведен в българската столица, където умира на следващата година. 
Остатъкът от латинската войска отстъпва към Константинопол, където скоро, изтощен от паническото бягство, умира и вдъхновителят на кръстоносния поход - венецианският дож Енрико Дандоло. В следващите месеци Калоян завладява почти всички латински владения на Балканския полуостров.
Латинската империя никога не се възстановява от удара, който понася при Одрин на 14 април 1205 г. Унижението от пленяването на самия император и смъртта на най-способните предводители лишават в зародиш младата кръстоносна държава от възможността да наложи господството си в европейския югоизток. Както пише в летописа си един от кръстоносците, при Одрин “загина цветът на латинското рицарство”. 
 Българският цар овладява по-голямата част от полуострова. Макар че кръстоносците остават в Константинопол чак до 1261 г., те никога вече не владеят нещо много повече от столицата си и държавата им мъждука единствено поради несъгласията между балканските и малоазиатските им противници.
След битката при Одрин, една година само след налагането на латинската власт и папското господство на изток, започва процес, който бихме могли да определим като византийска и православна Реконкиста (отвоюване). Културно-историческият кръг, който големият историк Дмитрий Оболенски определя като “Византийска общност”, обединен от православието и общите си корени в БЪЛГАРО-византийската цивилизация, оцелява в един от най-драматичните си моменти. Без победата на българския цар Калоян при Одрин днешното културно, религиозно и цивилизационно многообразие на Европа вероятно нямаше да е същото.”
Български владетел опозорява католиците и техния кървав кръстоносен поход. Четейки внимателно, виждаме как малко повече от век след това - в края на 13 и началото на 14 век, Венецианската република дава тласък и военна подкрепа на османските племена, които завземат град след град България. Следващите 5 века Европа се прави, че не вижда как един християнски народ е подложен на османско управление и е лишен от гражданските си права. Англия е пръв съюзник на Османската империя по това време. 
Османските армии се сражават срещу българските опълченци на Шипка с най-модерното британско оръжие. 40 хиляди османци срещу 5 хиляди българи, без оръжия, които ОБАЧЕ побеждават със силен дух, надделявайки над почти десеторно по-голямата армия, бранейки се с дървета, камъни, а на финала - и с труповете на загиналите. 
Знаете ли какъв дух трябва да има човек, за да оцелее в такава неравна битка? Битка, която няма аналог в световната история.
Този дух надделява и няколко десетилетия по-късно, когато ген. Владимир Вазов, по време на Първата световна войска, ръководи българската армия и на Дойран успява да премаже многократно по-големите армии на британски, френски, сръбски и гръцки войски. Тези битки влизат във военните учебници в цяла Европа. Ген. Вазов е посрещнат като герой в Лондон след края на войната, а англичаните признават, че никога не са давали толкова жертви, както в битката с българите...
Изводите си ги правим сами и те по никакъв начин не защитават голямата съветска и европейска манипулация, че сме роби. 


3.  КАКВО ЗНАЧИ РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ? 
ПАК ПОВТАРЯМ - БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ РОБИ, ВЪПРЕКИ ЖЕЛАНИЕТО НА КАТОЛИЦИТЕ И ПО-КЪСНО СЪВЕТСКАТА МАНИПУЛАЦИЯ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ В ТАКИВА.  
ВТОРАТА СЪВЕТСКА МАНИПУЛАЦИЯ  Е, ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ КАТО ТЯХ. В ИСТОРИЯТА, КОЯТО НИ ОТНЕХА, ЯСНО Е НАПИСАНО, ЧЕ СЛАВЯНИТЕ НАВСЯКЪДЕ СА СЛЕДВАЛИ БЪЛГАРИТЕ КАТО ТЕХНИТЕ БЕЗВОЛЕВИ РОБИ. 


РУСНАЦИТЕ ОСТАВАТ РОБИ НА СВОЯ ЦАР ПОЧТИ ДО СРЕДАТА НА 19 ВЕК.  
 КОГАТО ИДВАТ ДРИПАВИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ, ДОСКОРО КРЕПОСТНИ (ЗАРОБЕНИ) СЕЛЯНИ ДА НИ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ТУРСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО (КОЕТО Е РАЗЛИЧНО ОТ РОБСТВО, ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ ИМАЛИ ИКОНОМИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ ОТ ТЯХ, А САМО ПОЛИТИЧЕСКА), ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ БОГАТО, В ГОЛЕМИ КЪЩИ КАТО ПАЛАТИ, ИМАТ ВСИЧКО, ЗА КОЕТО ТЕ СА МЕЧТАЛИ. 
ТОВА ГО ИМА В АРХИВИТЕ, СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА ГО ЧЕТЕ. 
КОГАТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ ЗНАЕ ТЕЗИ ЕЛЕМЕНТАРНИ МОМЕНТИ ОТ СВОЯТА ИСТОРИЯ И Е ЗАКЪРМЕН СЪС СОЦМАНИПУЛАЦИЯТА НА СССР, И ПОВТАРЯ, ЧЕ НАРОДЪТ МУ Е С РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ, ТОВА Е СРАМ ЗА НЕГО.


4. ВСИЧКО ТОВА МИ ДАВА ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА.  АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ АНГЛИЧАНКА ИЛИ АМЕРИКАНКА, ЗАЩОТО ТОВА СА ХОРА БЕЗ ДУХ. ТЕ ЖИВЕЯТ, ЗА ДА РАБОТЯТ, А РАБОТЯТ, ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ БЕЗКРАЙНИТЕ КРЕДИТИ. РОБИ СА И ДНЕС НА БАНКИТЕ, КОИТО ИЗТОЧВАТ ЕНЕРГИЯТА ИМ.
ТОВА, ЧЕ НЯМАТ ДУХ ГО ПОКАЗВА ИСТОРИЯТА ИМ. 
МИНАЛОТО ПОКАЗВА ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ НА НАЦИИТЕ - ДОКАТО НИЕ ИМАМЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЕ ИМАТ ВЕЛИКА ИНКВИЗИЦИЯ.... 
БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ИЗВЕСТНИ С КЛАНЕТА И БЕЗЧИНСТВА, С 4-ВЕКОВНИ ХОЛЕРИ И ЧУМИ, ДОШЛИ ОТ КАТОЛИЧЕСКАТА ЗАБРАНА В ЦЯЛА ЕВРОПА ДА СЕ КЪПЯТ. 
НИЕ СМЕ ИЗВЕСТНИ С ТОВА, ЧЕ СМЕ ГРАДИЛИ - КЪДЕТО Е МИНАЛ БЪЛГАРИН, Е ИМАЛО ДЪРЖАВИ, ГРАДОВЕ, ДОМОВЕ. 


КОЙ Е СЪЗДАЛ ИНДИЯ, КИТАЙ, РУСИЯ?
КОЙ Е СЪЗДАЛ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА? БЪЛГАРИТЕ. 


НИТО ЕДИН АРГУМЕНТ НЕ ЧУХ ДОСЕГА ЗА РОБСКАТА НИ ПСИХИКА. 


СРАМНО Е, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ЧЕТАТ, А ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ НЕЩО, КОЕТО ИМ Е ВТЪЛПЕНО ПО ТАКЪВ ЕЛЕМЕНТАРЕН СЪВЕТСКИ НАЧИН....

Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СЪС СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

Интердисциплинарният изследователски екип „Руните говорят 2“ с ново откритие, което показва какви вреди нанася иманярството върху бълга...