Кой плаща и плаши, за да не се чуе истината за българския род и корен?

dnes.dir.bg
Правителството си поставя за цел до 2020 година 60% от българите, които работят в чужбина, да се върнат у нас, четем с огромно удовлетдворение новината днес. Браво, най-сетне българите отново ще бъдем един здрав сноп, както ни е съветвал хан Кубрат. Но разбира се, само на пръв поглед всичко изглежда толкова прелестно. 
Като всеки журналист и мислещ човек си задавам обаче няколко въпроса: 
1. Това връщане на българите има ли връзка с подписаното с Германия споразумение България да даде право на работещите при Меркел турци да купуват земи в България, а турското правителство да им осребрява фактурите за строежите на наша земя?
 2. Това връщане на българите ли е или  превземане на територия? Знаете сигурно пророчествата на Ванга и Слава Севрюкова, че Турция отново ще стигне до Дунава. И това няма как да го избегнем вече, а и напълно сме си го заслужили. Така че с тези думи не искам да упреквам никого, освен българският нихилизъм, който ще затрие България.

3. Много по-важно е,
защо никой не си задава въпроса как от десетилетия нито един български политик не е поставил искане да се признаят за българи и да имат равни права с нас тези, които са запазили българския дух повече и от нас и са над 50 милиона - Волжки българи и Бесарабски българи? Истината е, че и в Турция има милиони българи, които също не ги смятаме... 
4. Защо българите в Татарстан, начело с бившия президент на републиката, правят форуми за възвръщане на българската идентичност, имат паметник на Кубрат, за разлика от нас? Защото ние имаме съветски паметници, улици и булеварди. И комунизмът бил в миналото?!? Изобщо нямат намерение да ни лишават от него.

На всички тези въпроси вечният ни български нихилизъм отговаря със следния гениален аргумент: "Въпросът за собствеността на земята, който и да е политик няма отношение. Просто вече сме част от ЕС и тук действат нейните правила." Или по-просто казано - вече нямаме територия!?!
А на въпроса ми колко още ще продължи съществуването на ЕС? И дали Германия ще продължи да храни всички бедни страни в Европа повече от година-две? получих следният замайващ отговор: "ЖивотА (все пак пълният член не е задължителен за хората с юридическо образование) ще покаже колко ще продължи. Той показа на АМЕРИКА още преди стотици години,че сам Щат - за никъде не е. И се обединиха, отвориха граници, всеки може да купува и продава навсякъде. Ние разбира се - едва ли ще се научим на нещо добро от САЩ", казват българите с типичния си ганьовски тон, който не търпи друго мнение.

Разбира се след последния ми коментар отговор не получих, но пък ще го споделя с вас: "Щатите са пред разпад също, така че не стават за пример. Според много умни хора Обама е последният президент на Щатите, след това ще има разделение по обективни причини. Същото ще се случи и с ЕС. И ние след това явно ще разберем, че България вече я няма. Разбира се съвсем навреме, за да се сетим, че Кубрат е дал пример на синовете си със снопове, за да не се делят. Но не е имал предвид са се обединяваме със славяни, турци или да сме обща маса с безумието ЕС. Имал е предвид, че ще бъде силни, когато българите от Волжка, Дунавска България и всички други българи се обединят. 
Но докато в учебниците ни пише, че сме били монголци с дръпнати очи, нищо хубво не ни чака. 
А това ще го пише, докато българското ни самосъзнание стои набутано в килера и десетки чужди интереси плащат и плашат, за да не се чуе истината за българския род и корен. 
 





Коментари