Как българите да изчистят кармата си и да продължат пътя си?

Започвам тази важна за всички нас тема с цитат и ще завърша с цитат:


"Може да се напише книга, в която да се прокара идеята, как българите като изгониха богомилите, пострадаха и попаднаха под турско робство. Да се напише съчинение: “Недоброто отнасяне на българите към богомилите и последствията от това”. Богомилите са били много смели. Ние ще изнесем данните. Те ще кажат: “Докажете го исторически”. А ние ще кажем: “Опровергайте го исторически”. Законът е такъв: “Дето е текло вода, пак ще тече”.
Петър Дънов за богомилите (от беседи при Седемте рилски езера)

Дето е текло пак ще тече, казва Дънов. Аз допълвам - Където са се раждали духовни водачи като него, пак ще се раждат. Всички ние трябва да подкрепяме тези, които не се страхуват да говорят, воюват със силата на Словото, която никой не успява да ни отнеме.


Казват - Богомилството и Дънов са секти. Аз питам защо? Учат ни на духовност, на по-малко робуване на материалните ценности! Кое е еретично в тяхното учение?

Богомилството е било добре прието не само от българите, но и от балкански и европейски страни, защото е поставяло духовното над материалното, а точно по това време българската църква е демонстрирала особена привързаност към материалните ценности, за сметка на духовните. Това са исторически факти. Дънов също е живял в синхрон с духовните ценности и е ценен далеч извън границите ни.


 Тъпо е да се наричат сектанти тези, които се опитват да ни предпазят от западните и американски методи за материално заробване на хората. Но всеки според ума си може да избере едното или другото. Надявам се да дойде времето, в което духовните ценности да са необхидими, за да можем да съществуваме.





Неотдавна БПЦ обяви Дънов за сектант, а Нова телевизия веднага направи филм за "верните" служители на родната църква, които кътат поне по един луксозен автопарк с автомобили за над 100 хиляди лева единия. Ето и линк към него -

ttp://www.youtube.com/wat




Може би знаете, скъпи читатели, че същите сюжети са се разиграли през 10-11 век, когато в България се заражда Богомилството. Църкавата е пилеела средства на държавата, натпурвала е имоти и хората са виждали, че се отдалечава от духовните ценности. 
Както днес църквата няма никаква изгода Дънов да се сочи за наш духовен водач, така и църквата преди 10 века е бързала да заклейми Богомилите, които са проповядвали аскетизъм, духовност и освобождаване от материалното заробване. 
Много пъти споря на тази тема - за загубата на духовност, на загубата на вяра у нас, българите. Не разбирам защо интелигентни хора бързат да запишат този грях в книгата на социализма и на изминалите 50-60 години. А преди това? 


Най-малкото всеки от нас трябва да се запита - защо в края на 14 век всеки български град е имал цар, защо се разпадаме като държава тогава и защо не е било проблем на османската империя да ни направи част от територията си. И така до края на 19 век, когато една шепа българи правят опити да си върнат държавното управление, но само една шепа. Всички други са се чувствали добре и не са искали да се лишават от далаверките на огромния османски пазар, който след преминаването на управлението ни не в наши, а в руски ръце, е бил затворен за българите. И това изобщо не им е харесвало. Има достатъчно архиви на тази тема. 



А за да се аргументирам на по-високо ниво на духа, не от учебниците за пети клас, предлагам цитат на Слава Севрюкова:
„България се срива под турско робство, поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост… Затова не е изцяло изплатена кармата ни. Предстои наша територия да бъде „предадена“ на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината.“ 





Лично аз чакам този момент, когато политиците ни ще заработят за България. А че територията ни е "предадена" на Турция се вижда през последните 22 години - ДПС не е излизала от управлението на държавата ни  и се справя най-добре от всички партии у нас. Те нямат стратегия за политическо управление, за разлика от Доган. Тъй като имам някаква информация какво се случва в политиката ни зад кулисите - без да цитирам имена, всичките ни политици се допитват до него за политически решения и стратегии.



Сами си правете изводи защо и какво точно се случва!










































Коментари

  1. И Патриция Кирилова за кармата на България и на Българите... Колко много не знаем...!? Най-важното: не знаем кои сме и защо сме именно тук в нашата Родина България - Център на Балканите, един от енергийните центрове на света, на който му предстои да се събуди!...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар