И СОФИЯ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ

Както са казали поетите - смешен плач или плачевен смях!
Дойче веле отново ни показа грозната истина за българската реалност -

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15102054,00.html "Дисекция на българската злоба"
 

Как да пиша за българската злоба, без сам да злобея? Това се пита Явор Фингаров в редакционния ни блог. Явор е от "випуск 2007", който - според него - масово бяга от родината. И с право...



Интересно обаче, защо не ни показват и реалността на Запад! Толкова ли е добре там, като не са минали през управлението на нашата тройна коалиция? И защо това, което се случва в нашите курорти тук с техните млади хора, е толкова шокиращо за нас? 
От векове Европа ни представя пред гражданите си като див и мръсен народ, всички сме роми, които крадат по улиците им, затова като дойдат тук и после не можем да ги изгоним. Защо не четем статии за техните вандалски пиянства в нашите курорти и през зимата, и през лятото? Защо не говорим за култури като народи, тъй като това се отразява и на днешния ни начин на живот. Да - от западния свят идва материалността и инвестициите в нови технологии, но от Изтока е дошъл духът и проповядването не на материално натрупване, а на духовно. Всичко се корени в корена - няма европейски народ, който да има корен и духовен капацитет както българите и други народи от Изтока. Факт е, че ние носим качествата, които европейците няма как да си купят. И затова ще продължават да демонстрират това арогантно и подценяващо отношение спрямо нас. Факт е, че ако няма здрав контрол към народите в Западна Европа, ще имаме отново разруха, извращения и нови издънки като Хитлер. Всички зверства идват от тази позока, ние нямаме в историята си подобни кървави факти, от които да се срамуваме. Нямаме и 4 века забрана да се къпем, да се изхождаме по улиците на градовете, в които и до днес мирише на тоалетна. Нямаме и Велика инквизиция - все неща, които са вкоренени в манталитета и ниога не е късно да избият отново. Пак казвам - ние нямаме такива срамни актове в историята ни и се гордеем със Златен век, ранна цивилизация, своя писменост, първа държава в Европа, отстояла името си като България от началото си до днес. Има ли друга държава, която да се похвали с това?

Българите сме кротки хора, не искаме да създаваме проблеми никому, но на нас ни създават векове наред кой ли не. Чия е вината да бъдем разпределени през 1944-а в соцрежимите на Източна Европа, ние ли си избираме комунизма? В България не е имало повече от 2000 привърженици на тази партия. Ние ли си избираме немскоезичен цар Фердинанд, Сакс и т.н.? Всичките ни "добрини" са от тази посока. И до днес е така. За съжаление. Но не спират да идват тук немски, австрийски, френски и белгийски вериги, защото хората на Запад, макар с и висок стандарт, живеят бедно. Живеят за да работят, а работят, за да плащат кредити и данъци. Няма пазаруване с пълни кошници, както тук. Защо Лидл отваря 24 магазина в малка България, която е колкото 1 град население - 7 милиона? Защото проучванията им показаха, че тук има висока покупателна способност. Но техните магазини са проблем за икономиката ни - изкупуват огромни количества на минимум цени от производителите, бавят плащанията им с 3 до 6 месеца, фалират малките магазинчета в кварталите, а до няколко месеца ще спрат да плащат на производителите ни и така ще ги фалират и тях. За да внасят после западните стоки - само ГМО. Тъжни факти, но нека си ги кажем.

Специално за Дойче веле ще дам съвет - да направят един репортаж от хотел в Слънчев бряг, дори в момента. Да видят младите надежди на западна Европа каква картинка са - пияни, дрогирани, мръсни, от сутрин до вечер. Спят по улиците, защото не намират хотела си. Тук нямат контрол, както в Европа и ни показват ясно какво биха представлявали, ако на всяка улица нямат камера, за да следи деградацията им. Факт. Нищо повече.

Пиша за това, което виждам. Но в отговор на думите ми имаше цитати от статистики за емигантите ни - млади и умни хора. Нямам нищо против, всеки избира. Аз съм избрала България. Но с интерес наблюдавам, как тези 1 милион млади и умни хора, които са емигрирали през годините в тази посока, са мургави и добре печелят там от социалната им политика, която им гарантира хиляда евро на месец, ако не работят. За съжаление Франция се опита да ни върне тези млади и умни хора преди няколко месеца, но с радост разбрах, че те пак са заминали. За да ползват екстрите на западния комунизъм - данъците на французите достигат 50 %, безумие е да имаш частен бизнес там, но пък емигрантите живеят царски. По-добре от работещите - имат и жилища, и пари от социални помощи. Съветвам и останалите мургави млади и умни хора да последват примерите на тези, за които говоритят нашите "патриоти". За България това е решение на един голям проблем.

Според мъдреци като Ванга и Дънов скоро ще преживеем истинско възраждане, когато Европа обяви, че България вече не съществува. Тогава ще се сетим, че сме българи. След това и начинът ни на мислене ще е наистина патриотичен, ще оценим историята си, ще оценим корените си и ще заживеем както винаги българите са живеели - с чест и достойнство. 

Но първо трябва да загубим тази прекрасна страна, за да я оценим.







Коментари