четвъртък, 26 май 2011 г.

И СОФИЯ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ

Както са казали поетите - смешен плач или плачевен смях!
Дойче веле отново ни показа грозната истина за българската реалност -

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15102054,00.html "Дисекция на българската злоба"
 

Как да пиша за българската злоба, без сам да злобея? Това се пита Явор Фингаров в редакционния ни блог. Явор е от "випуск 2007", който - според него - масово бяга от родината. И с право...Интересно обаче, защо не ни показват и реалността на Запад! Толкова ли е добре там, като не са минали през управлението на нашата тройна коалиция? И защо това, което се случва в нашите курорти тук с техните млади хора, е толкова шокиращо за нас? 
От векове Европа ни представя пред гражданите си като див и мръсен народ, всички сме роми, които крадат по улиците им, затова като дойдат тук и после не можем да ги изгоним. Защо не четем статии за техните вандалски пиянства в нашите курорти и през зимата, и през лятото? Защо не говорим за култури като народи, тъй като това се отразява и на днешния ни начин на живот. Да - от западния свят идва материалността и инвестициите в нови технологии, но от Изтока е дошъл духът и проповядването не на материално натрупване, а на духовно. Всичко се корени в корена - няма европейски народ, който да има корен и духовен капацитет както българите и други народи от Изтока. Факт е, че ние носим качествата, които европейците няма как да си купят. И затова ще продължават да демонстрират това арогантно и подценяващо отношение спрямо нас. Факт е, че ако няма здрав контрол към народите в Западна Европа, ще имаме отново разруха, извращения и нови издънки като Хитлер. Всички зверства идват от тази позока, ние нямаме в историята си подобни кървави факти, от които да се срамуваме. Нямаме и 4 века забрана да се къпем, да се изхождаме по улиците на градовете, в които и до днес мирише на тоалетна. Нямаме и Велика инквизиция - все неща, които са вкоренени в манталитета и ниога не е късно да избият отново. Пак казвам - ние нямаме такива срамни актове в историята ни и се гордеем със Златен век, ранна цивилизация, своя писменост, първа държава в Европа, отстояла името си като България от началото си до днес. Има ли друга държава, която да се похвали с това?

Българите сме кротки хора, не искаме да създаваме проблеми никому, но на нас ни създават векове наред кой ли не. Чия е вината да бъдем разпределени през 1944-а в соцрежимите на Източна Европа, ние ли си избираме комунизма? В България не е имало повече от 2000 привърженици на тази партия. Ние ли си избираме немскоезичен цар Фердинанд, Сакс и т.н.? Всичките ни "добрини" са от тази посока. И до днес е така. За съжаление. Но не спират да идват тук немски, австрийски, френски и белгийски вериги, защото хората на Запад, макар с и висок стандарт, живеят бедно. Живеят за да работят, а работят, за да плащат кредити и данъци. Няма пазаруване с пълни кошници, както тук. Защо Лидл отваря 24 магазина в малка България, която е колкото 1 град население - 7 милиона? Защото проучванията им показаха, че тук има висока покупателна способност. Но техните магазини са проблем за икономиката ни - изкупуват огромни количества на минимум цени от производителите, бавят плащанията им с 3 до 6 месеца, фалират малките магазинчета в кварталите, а до няколко месеца ще спрат да плащат на производителите ни и така ще ги фалират и тях. За да внасят после западните стоки - само ГМО. Тъжни факти, но нека си ги кажем.

Специално за Дойче веле ще дам съвет - да направят един репортаж от хотел в Слънчев бряг, дори в момента. Да видят младите надежди на западна Европа каква картинка са - пияни, дрогирани, мръсни, от сутрин до вечер. Спят по улиците, защото не намират хотела си. Тук нямат контрол, както в Европа и ни показват ясно какво биха представлявали, ако на всяка улица нямат камера, за да следи деградацията им. Факт. Нищо повече.

Пиша за това, което виждам. Но в отговор на думите ми имаше цитати от статистики за емигантите ни - млади и умни хора. Нямам нищо против, всеки избира. Аз съм избрала България. Но с интерес наблюдавам, как тези 1 милион млади и умни хора, които са емигрирали през годините в тази посока, са мургави и добре печелят там от социалната им политика, която им гарантира хиляда евро на месец, ако не работят. За съжаление Франция се опита да ни върне тези млади и умни хора преди няколко месеца, но с радост разбрах, че те пак са заминали. За да ползват екстрите на западния комунизъм - данъците на французите достигат 50 %, безумие е да имаш частен бизнес там, но пък емигрантите живеят царски. По-добре от работещите - имат и жилища, и пари от социални помощи. Съветвам и останалите мургави млади и умни хора да последват примерите на тези, за които говоритят нашите "патриоти". За България това е решение на един голям проблем.

Според мъдреци като Ванга и Дънов скоро ще преживеем истинско възраждане, когато Европа обяви, че България вече не съществува. Тогава ще се сетим, че сме българи. След това и начинът ни на мислене ще е наистина патриотичен, ще оценим историята си, ще оценим корените си и ще заживеем както винаги българите са живеели - с чест и достойнство. 

Но първо трябва да загубим тази прекрасна страна, за да я оценим.Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...