Убиха Осама! Българите пак в дилема - да се радват ли, да плачат ли?



От деня, в който командоси ликвидираха Осама бин Ладен, германската канцлерка Меркел е под силен натиск - защото пред тв-камерите изрази своята радост от убийството на Бин Ладен. Редно ли е да се радваме на смъртта му?, пита съвсем логично радио DW-WORLD.


Веднага следват коментари как този враг на целия свят, заровил десетки жертви в кулите, е трябвало да бъда премазан, за да не ни заплашва и занапред. В кръга на филмовите сюжети това може да звучи като непобедимо чудовище от рода на Пришелецът 1, 2 или 3, но в кръга на реалността винаги е по-различно. Трябва да разграничаваме евтината манипулацията от сигнални червени лампи, които светват веднага...


Започваме от факт 1 - Странно е да се радваме, че въоръжени по последния писък на военните технологии са атакавула дома на старец и семейството му, който не е бил въоръжен. Вместо да го оставят жив и да го съдят демократично, както изисква логиката и човечността, го убиват на място, пред очите на невинни хора. Странно шизофренично виждане за демократични политически отношения.


Факт 2 - Един стар арабин, (при това арабите са доста глупави като цяло и лишени от стратегическо мислене, както се вижда и от положението, в което са в момента) да заплашва световната сигурност, още повече американската, в която са инвестирани милиарди бюджет?!? Нали всички разбираме колко плоска манипулация е това. И как 10 години никой не може да хване този клет старец, но изведнъж, точно когато се появиха  бунтовници с американски военни книжки в Либия и Египет, точно тогава го откриха този човечец, обявен от много мислещи американци за статист от Холивуд. 
Това е някакъв кратък, незадълбочен размисъл по темата...


Тези дни много хора коментират и избиването на семейството на Кадафи, как вместо да е престъпление по нашите човешки разбирания, то е представено като гордост и достойно поведение. 
Питат се и кой го създаде Бин Ладен? Кой го направи терорист? И как се стигна до решение на ООН за стрелба над домове, като тази организация атакува само военни обекти? 


И като се заговори за тези глобални световни проблеми, аз се сещам пак за нашия проблем - който ще ни затрие като самостоятелна държава и тогава ще ни дойде акъла. Чакам това да стане, дано да е скоро. За да си изкупим националния грях, който от поне 6-7 века ни тежи и носи само проблеми.

Според нашите духовни водачи - Дънов, Слава Севрюкова, тогава българските политици ще започнат да работят за националните интереси. 
С две думи - връщат ни под турско управление, хората излизат на улиците, слагат ред сред политиците и нещата чак тогава тръгват, след пауза от 6-7 века.


Мнозина от нас дори ги е страх да си мислят за такъв развой на събитията. 
Но аз нямам притеснения да говоря това, което мисля, че е важно за всички ни. Колкото и неприятно да звучи. Защото е време е да помислим за тази красива страна. 
Аспарух не е избрал случайно това място - плодородно, красиво, с дълбока енергия, която пази силата ни. Но имаме грехове да плащаме, да си ти платим, за да продължим. Четете книгите на Дънов, на Слава Севрюкова - те ни показват пътя. Няма нужда да го търсим.






















Коментари