сряда, 4 май 2011 г.

Законът политиците не ги лови? Законът не, а нещо по-справедливо

Всеки от нас е устроен да активира силите само когато лично е засегнат. Тези, които нямат изградена ценностна система - а това са повечето българи, отдавна приели, че 10-те Божи заповеди не са писани за тях, те не могат да контролират стимула да далаверстват за лични облаги. 


Но за 15-години в журналистиката видях много събития, които не са написани до днес. Защото са лични. Тези, които ни крадяха през тези години, постепенно бяха съсипани от коварни болести, децата им ставаха наркомани, пияници, някои от тях лежат в затворите по света. Никой не бе подминат от наказание. В такива моменти съвестта на всеки започва да крещи. 
Не се дава гласност на тези лични драми. Все още. Частично се появява нещо в медиите. 
Но това всеки политик е хубаво да го знае като реалност, която се случва на такива като него. След време може да се напише и цяла книга за личните им трагедии, които останаха скрити за повечето българи. 
Ясно е, че законът не ги лови, но се вижда, че има друга справедливост, от която никой не може да ги отърве.Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...