петък, 22 април 2011 г.

Как депутатите ни първи усвоиха пътуването във времето?

Сигурно изглеждаме доста странно отвън при въвеждане на закони, които нямат нищо общо с демократичните представи на света в 21 век, но ни връщат по деспотичност във времето на Великата инквизиция. 
Депутатите ни явно страдат от синдрома пътуване във времето, проблемът е, че все назад пътуват. 
Последният им гениален хит, достоен по творчески изблик за Пулицър, дори за Нобелова награда, се нарича: Как да се отървем от смелите журналисти? Разбира се, Европа не закъсня да разкритикува безмоторния полет на депутатското творчество и изрази недоумението си от безумния закон:
 http://dnes.dir.bg/news.php?id=8472736&nt=9


"Промените в българския наказателен кодекс може да застрашат свободата на медиите, предупреди Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), критикувайки София, че е приела поправките без обществени дебати, предаде Ройтерс.
Миналата седмица България въведе присъди от 1 до 4 години затвор вместо глоби за журналисти, осъдени за подбуждане към омраза, дискриминация или насилие на расова, етническа, национална, религиозна или друга основа, допълва агенцията, цитирана от БТА.

Много важно е да се намерят ефективни начини да се реагира на езика на омразата, без да бъде застрашена свободата на изразяване, и да се гарантира възможността за изразяване на законна критика, посочва в писмо до българския външен министър Николай Младенов ОССЕ, която следи за спазването на основните права и за сигурността".

Всеки от нас сам може да си направи извод  за случващото се и грамотността на депутатите ни!
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...