Кой искаше да стигаме американците?

 
Преди години имаше едно предаване и то по нацинонална телевизия "Как ще ги стигнем американците". Не знам каква е била целта на цялата манипулация, но това, което ни се случва днес, няма нищо общо с твърдостта и непреклонността на българския дух. Въпреки, че колкото и старания да полагаме, той остава вътре в нас и векове наред се е предавал с незаличимата информация в българското ДНК. 
Една тема, която тепърва ще бъда дълбоко анализирана, тъй като вече упорито се говори за новата ера, която да сложи край на безсмислената материална епоха и духовния залез 
Та във връзка с американската култура, която ни се натрапва и от национален ефир, установих, че метафорите в българската попкултура изживяват днес своя недостижим връх - от минаващ покрай мен ТИР, който проправя път на историческото метро по бул. Черни връх, се чу един незабравим рефрен: "затвори очи и гълтай" :)))) Всеки от нас е наясно, че в американските парчета текстовете не са по-съдържателни, дори са близки по използване на незаменими изразни средства, като в този пример. 
С две думи - време е да погледнем навътре в себе си, там има доста истини, които би трябвало вече да потърсят изява извън нас. 

Коментари