Смешен плач 2011

Странни хора сме българите! 
Тревожат ни проблеми с един мандат време, не виждаме по-далеч от носа си, но иначе сме духовни лидери на света, според Ванга, Дънов и други мъдреци-феномени. 
Бедни сме били, с най-ниски доходи в Европа, но с най-скъпи коли по улиците, най-много собственици на имоти спрямо цяла в Европа и с най-препълнени заведения, от които "бедняците" на ЕС излизат в 10 сутринта, оставили по няколко хилядарки на бара. Това в Европа не се случва, видях го с очите си! Е случва се, но само на руснаци и българи - големите им души нямат мира. В Кан пробутаха на мои приятели лимитарана 6 литрова бутилка шампанско за 9.600 евро! Но това е друга тема. 
Както е казал поетът: Смешен плач! 
Ако ще плачем, да плачем, че сме наистина бедни, но духом! 
Нищо, че Ванга и Дънов предричат да спасяваме света с устойчивия си дух. 
И в това има някаква логика, стига да не правим заключенията си спрямо едномандатните събития у нас. 
 Винаги се паля като стане дума за българския манталитет, защото сме уникални хора, но объркани. И от доста време се занимавам с тази тема, къде сме се изгубили, щом всеки мъдрец ни казва, че ние ще спасим света като най-устойчиви духом. А в същото време сме толкова еднопосочни и живеем с минало един мандат назад, не повече. Не мислим за причината, а вадим изводи на базата на един мандат време. Уникална глупост.


Коя е манипулацията, която векове наред превръща нас, българите, от първи в Европа с държава, която от създаването си до днес е България, не е била Византия, Румелия, Австро-Унгария, в неверници, без обща идея за съществуване. Една шепа българи, за да минат хиляди километри и да завладеят територия, която никой преди тях не е успявал да запази, и да бъдат българи и преди, и след това - никой друг освен нас не го е постигнал. Това нали не е случайно? 
И кой и защо се опитва векове наред да ни манипулира, че сме стадо, че сме низши, че сме никои? Това е моят въпрос и засега никой не ми дава отговор. Което ме притеснява повече, от всичко това, което виждам, че хората с един мандат мислене ги притеснява.


На фона на това, че сме изгубили себе си и нямаме център, в който да съберем тази огромна енергия на духа, това е нашия плач. 


Моят съвет е - не се оставяйте да ви манипулират, отворете си очите и гледайте, за да видите колко е прозрачно всичко. Сложат ли ви пелената, влизате в матрицата. Клишетата убиват мисленето, а все пак може да опитаме да сме Хомо Сапиенс, нали?





Коментари